Falfestés: játék a színekkel

2013. július 22. 09:01

Falfestés előtt a legégetőbb kérdés mindenkinél a színválasztás. A minket körülvevő falak színei hatással vannak közérzetünkre, hangulatunkra, még hőérzetünkre is. Érdemes a színválasztással foglalkozni, mielőtt leemelünk egy festéket a festékbolt polcáról.

A következő képösszeállítás azt mutatja be, hogyan változik egy szoba hangulata csupán a falfesték színétől.

1307szinkeveres01.jpgÍgy mutat a szoba egyszerű fehér diszperziós falfestékkel kifestve.

1307szinkeveres02.jpgUgyanaz a bútor, ugyanazok a kiegészítők, csak a fal színe más. A változás mégis óriási, szinte életre kelt a helyiség. Az ún. hideg színek (mint ez a kék) frissességet sugallnak.

1307szinkeveres03.jpgSokan preferálják a meleg, hívogató sárgákat és narancssárgákat. Ez a választás kellemesen hat hőérzetünkre is.

1307szinkeveres04.jpgAz élénk, sötét színeket sem kell feltétlenül elvetni. Nagyon elegánssá válhat tőlük a szoba, ha módjával használjuk ezeket.

Miután nagyjából döntöttünk az árnyalatról, a barkácsáruházban keressük fel a festékosztályt! Itt a festékgyártók teljes színpalettáját megnézhetjük. Színkód alapján egészen egyedi árnyalatokat kevertethetünk ki. Jó szolgálatot tesznek a hazavihető színkártyák is, amiket otthon a falra erősítve nézegethetünk a végleges döntés előtt.

A Praktiker színkeverő szolgáltatásról ITT tájékozódhatsz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr845406003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása