Spórolni segít a fogyasztásmérő

2013. június 12. 10:02

Háztartásainkban a legtöbb dolog elektronikus, ezért igyekszünk takarékosan bánni az árammal. Kikapcsoljuk a tévét, ha nem nézzük, kihúzzuk a telefontöltőt a konnektorból, ha nem használjuk.  Azt azonban kevesen tudják, hogy ezek a trükkökkel mennyit is spórolhatunk valójában.

image (2).jpgA fogyasztásmérőt arra találták ki, hogy pontosan lemérje egy adott gép fogyasztását. A szerkezetet a konnektorba, majd a mérni kívánt gép dugóját a fogyasztásmérőbe dugjuk, így az elhasznált áram áthalad a mérőn. Amíg a villanyóra csak összesítve mutatja a fogyasztást, ezzel a szerkezettel le tudjuk mérni, hogy mennyi áramot használ például régi mosógépünk egy újjal szemben egy mosás alatt; vagy mennyit spórolunk, ha lejjebb csavarjuk a hűtő szabályozóját.

Az olcsóbbtól a drágábbig egyre okosabbak a fogyasztásmérők. Van, amelyik egy napot tud megjegyezni, de akad olyan is, amelyik fél évet is napokra bontva, sőt ki is számolja a fogyasztást helyettünk. 

Ez a fogyasztásmérő június 20-ig akciós a webshopban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr285343742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása