Szobanövényeink cserépcseréje

2013. május 27. 09:00

szobanoveny02.jpgA tavasz a tökéletes idő a virágok átültetésére. Ilyenkor indulnak be azok az élettani folyamatok, amelyek a cserepesek növekedéséért felelnek.

A növekedéshez a gyökereknek elég helyre és tápanyagban gazdag földre van szükségük. Ezért kell a növényeket néhány évente új (általában nagyobb) cserépbe átültetni. Az átültetés menete a következő: a virágot földlabdával együtt kivesszük a cserépből, majd az új cserépbe a gyökérzet alá és fölé friss földet teszünk. A földet ezután óvatosan lenyomkodjuk, és bőségesen belocsoljuk. 

szobanoveny01.jpg

Vásárláskor fontos szempont, hogy a virágföld-keverék a növényünk fajtájának megfelelő legyen. Átültetés után néhány locsolásig ne adjunk tápot a növényeknek!

Az általános virágföld választékunkat ITT találjátok.

Szólj hozzá!
Címkék: cserép növény

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr545312763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása