Narancslikőr karácsonyra

2012. november 22. 11:00

Készülj a karácsonyra finom narancslikőrrel, amivel megkínálhatod vendégeidet, de akár ajándékba is adhatod. Két receptet is leírunk, mindenki válassza ki a neki tetszőt. Bármelyiket is választod, ha elkészült, töltsd csinos üvegekbe, például ilyenekbe: https://www.praktiker.hu Tegyél az üvegbe dekorációnak spirálisan levágott narancshéjat, öntsd rá az italt és pár nap múlva már fogyasztható is.




LIKŐR NARANCSBÓL

Hozzávalók:

5 db narancs

12 dl vodka

60 dkg cukor

1 rúd fahéj

1 rúd vanília

½ l víz

Elkészítés:

1. A narancsokat hámozd meg, vágd apró darabokra, öntsd rá a vodkát, majd tedd bele a fahéjat és a vaníliát. Zárd le és hagyd állni 8-10 napig. Naponta párszor rázd meg, hogy szépen elegyedjenek a hozzávalók.

2.Ha az ízek jól összeértek, forrald fel a vizet a cukorral és szűrd bele a narancsos vodkát.

 

LIKŐR NARANCSHÉJBÓL

Ha a narancsot inkább megennéd, akkor a megmaradt narancshéjból is készíthetsz likőrt. Ennek kicsit kesernyésebb lesz az íze.

Hozzávalók:

3 db narancs lereszelt héja

1 ek. szárított, keserű narancshéj

2,5 dl konyak

2 dl vodka

4 egész szegfűszeg

5 dl (2 csésze) cukor

3,75 dl víz

Elkészítés:

1. A narancshéjat öntsd le a konyakkal és a vodkával, jól rázd össze, majd 19 napon keresztül, időnként összerázva, lezárt üvegben vagy edényben érleld.

2. Add hozzá a szegfűszeget és érleld még 1-2 napig.

3. A cukrot és a vizet forrald össze és szűrd bele az alkoholos keveréket. Újra rázd össze.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr924910032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása