Pergolák a térben

2012. október 05. 11:43

Ahogy a lakóhelységekben a falaknak van fontos térelválasztó szerepük, úgy a kertekben a sövényeknek és a pergoláknak jut ez a funkció. Azaz nem csak határelemként, hanem válaszfalakként is használhatjuk ezeket a térbeli elemeket. Egy jól elhelyezett és kiválasztott darab megtöri a táj egyhangúságát, és lendületet vihet bele.

pergola1.jpg


Ezek a fedett, vagy boltíves, esetleg csak falakat alkotó kerti elemek igazán csak növényekkel együttesen alkotják meg a kültéri szoba hangulatát. Befuttathatjuk rózsákkal vagy akár örökzöldekkel, de szerintem a gyümölcsfáknál izgalmasabb és ízletesebb térelválasztó megoldást még nem igazán találtak ki. Tény, hogy van vele munka, ám ha valaki igazán eredeti sétányt vagy zöldszobát szeretne kialakítani a kertjében, akkor ez az örökké változó kis sziget tökéletes megoldás lehet.

pergola2.jpg

pergola4.jpg

pergola6.jpg

pergola5.jpg

pergola7.jpg

Képek forrása:
Flickr
Flickr
Flickr
My jardin
Where the Fish Live

Praktiker ajánlás:
http://www.praktikerwebshop.hu/termekek/?id=247708
http://www.praktikerwebshop.hu/termekek/?id=118600

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr604821392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása