Több, mint ház: Odoo!!!

2012. szeptember 27. 07:46

Az Odoo házat, ami jelenleg Madridban áll egy megmérettetésen, egy olyan magyar diákcsapat álmodta és tervezte meg, majd kivitelezte, akik lassan már két éve dolgoznak ezen a projekten. Házuk kizárólag aktív és passzív napenergiát hasznosítva működik, miközben élhető tereket alkottak, ahol a külső lakótér is intenzíven használható.


odoo1.jpg


Tavasszal hallottam erről a projektről egy ismerősömtől, aki a csapat tagja és nagy lelkesedéssel beszélt arról, hogy egy magyar egyetemistákból álló csapat olyan pályázatot tudott beadni, hogy régiónkból elsőként tudnak résztvenni a Solar Decathlon versenyen.
Ami engem megfogott, és különlegessége a többi pályázóval szemben, az elsősorban a lelkesedésük, ami tényleg magával ragadó, majd másodsorban, az épület maga, ahol a belső teret csak egy üvegfal választja el a belső udvartól, ahol rögtön találni egy kültéri konyhát és  egy étkezőt. Azaz alkottak egy szobát a szabad ég alá, amit a nyári forróság idején, akár árnyékolni is lehet a két fal közé kifeszített vászonnal.

Szívesen laknál egy ilyen házban?

 odoo2.jpg

odoo3.jpg

odoo5.jpg

odoo4.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr904805580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása