Előszoba és kerékpártárolás

2011. augusztus 05. 14:00

Nektek milyen az előszobátok? 

Az előszoba egy kapu a lakásban, kapu a kint és bent között. Megérkezve ez az első helyiség, ahol lerakjuk a kintről hozott dolgokat, és neki készülünk a hazaérkezésnek. Elinduláskor, pedig az utolsó, ahol felvértezzük magunkat a kinti viszonyokhoz alkalmazkodva.

Mi is van az előszobában? Hogy válaszoljak a kérdésre, kicsit körülnéztem a saját előszobámban. Kabátok, cipő, kulcsok, esernyő, táskák, sálak még télről, levelek, számlák, a táskámból kiszórt apróságok, bevásárlókosár, aprópénzek, telefontöltő, vicces képeslapok, egy mérőszalag, egy léptékvonalzó, egy japán legyező, tükör, néhány névjegykártya és egy rózsaszín kerékpár.

Ismerős? Arra gondoltunk, hogy ebben a hónapban, amellett, hogy augusztus 7-ig még tart a dolgozószoba szavazás és elindult az új pályázatunk is, ami a pihenősarkot célozza, bemutatunk nektek néhány ötletet hétről hétre előszoba témában.

És azért, hogy ne a szokásos "hova tegyem a kabátom" történettel indítsunk, a listámban visszafelé haladva a kerékpártárolást fogom ma boncolgatni.

Kinek van otthon biciklije? És mi a tárolási módszer? A garázsban? Erkélyen? Esetleg az előszobában? Hogyha te is az előszobában biciklit tárolók népes csoportjába tartozol, akkor nagy valószínűséggel már szembesültél ezzel a problémával:

Amikor a fékkar különleges ábrát rajzol a falra. Én igazán nem szeretném a biciklifékkarral való graffiti kibontakozását gátolni, de kb 2 hónappal a festés után már ilyen volt. Ezért úgy döntöttem, hogy legközelebb, amikor Nekilátok a saját előszobámnak, orvosolni fogom a problémát. Abba a magasságba, ahol a bicikli és a fal érintkezik egy szép, mosható felületű burkolat kerül majd. Egyrészt az előszoba is mutatós lesz, másrészt véget vetek ennek a mókának.

Nálam nincs más lehetőség, az alacsony belmagasság és a kis alapterület miatt,, csak a támasztós tárolás, de ha Nálatok mások az adottságok, íme néhány példa.

Akasztós tároló

forrás

Speciálisan beltéri tárolásra kifejlesztve a kerékpárokat egyszerűen a fal elé függesztve. Ennek van még a függőleges változata, amikor az első kereket kampóra akasztva a biciklit függőlesen tárolják, de a kerekek úgy a falon pihennek általában..

Polcos Akasztós

A nagy kedvenceim, amikor a függesztő eszköz túllép önmagán, és akkor is része a lakásnak, amikor a kerékpárok éppen úton vannak.

forrás

forrás

forrás

Fregolis

Szerintem ez a legkönnyebben kezelhető, nem kell emelgetni, csak egyszerűen felhúzni a magasba.

forrás

Erre alkalmas eszközt egyébként találtam a webshopban is. Ott kerékpárliftnek hívják.

És ha már a támasztós megoldást is említettük, egy kis nagymamai segítséggel és némi kreativitással télre igazán csinos kis lakáskiegészítőt varázsolhatunk a biciklinkből. (mondjuk tavasszal nem lesz olyan kényelmes lebontani..de elég vicces)

forrás

Ha bármi van, amit kifelejtettem kerékpár tárolás ügyben, vagy Neked jobb ötleted van, írd meg nekünk kommentben vagy levélben! Kíváncsian várjuk az ötletes megoldásokat!

Szép hétvégét Nektek! Jó tekergést!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr473127962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása