Balázs dolgozószobája

2011. július 20. 23:37

Balázs dolgozója, hálója és nappalija egy légtérben van, ahogy ezt Ő is megírta nekünk.  A dolgozó tehát nem csupán az otthoni munkahely funkcióját tölti be, de egyben térelválasztó is a háló és a nappali között.

Most még ilyen:

Ilyen lett a terv:

Na és hogy mit miért:

Balázs dolgozója, hálója és nappalija egy légtérben van, ahogy ezt Ő is megírta nekünk.  A dolgozó tehát nem csupán az otthoni munkahely funkcióját tölti be, de egyben térelválasztó is a háló és a nappali között.

Ami még a Nekünk küldött képekből kiderült:

Balázsnak sok könyve van, fontos számára a zene (igazi-hangfalak az asztalon a szék felé fordítva árulkodó jel. De megtudtam időközben, hogy Balázs a Kettőkettő zenekarban boldogítja a Ska szerelmeseit) és a munkájáról pedig azt, hogy számítógépen dolgozik, de nem halmoz fel papírokat maga körül...csak a könyvek vannak...mindenhol.

Nézegetve a képeket az is látszik, hogy egyfajta dolgozósziget alakult itt ki, az asztal körüli polcokkal. És hogy nagyon jót tenne ennek az egésznek, hogyha valahogy egységesítenénk a képet.

Megoldások:

A dolgozó rész bútora, ami gyakorlatilag azokat a funkciókat hozza, amiket Balázs eddig is kialakított, csak egy kicsit összefogottabb formában.

De ez csak úgy magában nem oldja meg azt a "problémát", hogy különböző funkciók vannak egy térben. Erre javaslom megoldásként, a mennyezeti szint váltást és a színek alkalmazását, amit a vázlaton is megmutatok.

Két kedvencem van a tervben:

Az egyik a dolgozó fala, ami elképzeléseim szerint egy mágnesfal. Nem, nem egyszerűen mágneses táblafesték, hanem MágnesFal, ami elbír nagyobb súlyt is, akár egy képkeretet, vagy növényt kaspóban és nem utolsó sorban latex festékkel BÁRMILYEN színre lefesthető!! Nem szerettem volna, ha ez a fal itt fekete...Nem igazán hiszem ugyanis, hogy Balázs krétával fog firkálni a számítógépe fölött..még akkor sem, ha tényleg nagyon bírom egyébként a fekete krétázható falakat..

A másik pedig a falhoz rögzített színesre festett létra, amiről egyrészt szuperül elérni a plafonig felnyúló könyvespolcot, másrészt pedig, akasztókkal kis polc-lerakóasztalka, növények cserépben vagy bármi más akasztható rá. Találtam is egyet a webshopban, amit, hogyha a Balázsnak készített terv nyer, és Neki is tetszik az ötlet, akkor tuti átalakítunk.

Azt hiszem egyébként, hogy az egész szöveget kicsit egyszerűbb megérteni, ha rajzon mutatom.

Mutatom:

 

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr783084867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása