Kempingezés esőben

2014. augusztus 28. 07:59

Bár az időjárás mostanában kissé kiszámíthatatlan, és egészen őszies, a nyár utolsó napjait még sokan ki szeretnék használni egy utolsó kikapcsolódásra, kalandozásra. Nem elvetendő ötlet kirándulni, kempingezni, ám ilyenkor fontos szem előtt tartani azt, hogy a sátrunk ellen tudjon állni az időjárásnak. De milyen is az a sátor, ami megvéd minket az esőtől?

dreamstime_s_14099997.jpg

Tudnod kell, hogy a sátor súlyát, élettartamát, valamint vízhatlanságát a felhasznált anyagok határozzák meg. A legjobb, ha kétrétegű sátrat szerzel be, hogy legyen külső és belső sátorponyva is. Így a hőszigetelést megoldod (nagyjából 7 °C-kal van melegebb a külső hőmérséklethez viszonyítva, ami sokat számíthat éjszaka), valamint eső esetén jó vízálló képességgel is rendelkezik. Ezen felül a kondenzvíz, a kilélegzett pára is a külső ponyván csapódik le. A belső sátor legjobb ismérve tehát, hogy remekül szellőző anyagból készül. A vízhatlanság mértékét a külső sátor anyagánál jelzik; ez az anyag által átázás nélkül kibírt vízoszlop magassába, milliméterben.

További fontos szempont, hogyha főzést tervezel a sátor előterében, akkor arra is figyelj, hogy olyan anyagból készüljön a sátrad, ami nem kaphat lángra.

A vízhatlanságért belülről lehegesztett varratú sátrat vásárolj. csakis belülről lehegesztett varratú sátrat érdemes vásárolni. Ez azonban nem örök életű, így ha régebbi sátorral rendelkezel, szerezz be varratimpregnáló folyadékot is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr496637733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása