Hogyan lehet házilag takarítani a légkondit?

2014. június 27. 12:41

A múlt héten már szó volt arról, hogy mit tudnak a split klímák, illetve hogy az inventeres klímaberendezésnek milyen előnyei vannak. Nagyon sok tévhit él a klímákról, főleg a különböző bakteriális, vagy allergiát okozó anyagokkal „riogatnak” minket, az azonban bizonyos, hogy kellő odafigyeléssel és körültekintéssel ezek mind-mind megelőzhetők.

A barkácsboltokban, ahol klímát is árulnak, lehet kapni speciálisan légkondi-tisztító spray-t. Ezek használatához a beltéri egységen előlapot nyissuk ki, a mögötte lévő porszűrőt vegyük ki, majd porszívóval tisztítsuk meg. Ezután a spray-vel fújjuk be a szűrő mögötti hűtőbordákat, hagyjuk állni, majd visszatehetjük a szűrőt és a fedelet. Elképzelhető, hogy egy rövid ideig érezzük a spray szagát, de ettől nem kell megijedni, mert nagyon hamar el fog múlni. 

klima.jpg

A kültéri klíma tisztításánál is hasonlóan járjunk el, ott akár slaggal is kitisztíthatjuk a kondenzátor lemezeit. Arra azonban figyeljünk, hogy a kompresszort ne áztassuk el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr516410661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása