Hortenzia koszorú művirágból - Készíts magadnak ajtódíszt!

2013. november 07. 10:00

Már sokszor leírtam a blogomon, hogy én nem vagyok a művirágok ellen. Úgy gondolom, hogy szépen és a megfelelő helyen alkalmazva őket, megvan a helyük a dekorációk világában. Nem feltétlenül kell giccsesnek vagy olcsónak lennie egy művirágból kötött koszorúnak. Az a dolog titka, hogy ugyanúgy kell használnunk, mint az igazi virágokat: szép, minőségi anyagokkal párosítsuk őket, így inkább az előnyüket használjuk ki (nagyon tartósak), nem pedig a hátrányuk miatt szomorkodunk. Egy szép ajtódísz az egész őszi szezont átvészeli akár egy fénytelen lépcsőházban is, és megoldást jelenthet azoknak, akiknek nincs kedvük, pénzük, idejük, energiájuk hetente cserélni a bejárati ajtón a díszt. És hát valljuk be: egy szép dekor láttán mindannyiunknak még édesebb a hazaérkezés!

nyitó.JPG

Kellékek: kb. 30 cm átmérőjű koszorúhoz

- 5 szál hortenzia (4 db rózsaszín, 1 db zöld) a Praktiker kínálatában: ITT!

- kb. 50 cm 2-3 cm széles selyemszalag a masnihoz

Kötöződrótok:

- az alaphoz a Praktiker kínálatában: ITT!

- a virágok rögzítéséhez a Praktiker kínálatában ITT!

- Harapófogó a Praktiker kínálatában ITT!

1. Vágjuk le a hortenzia virágait a szárról, úgy hogy a virágfejeknek maradjon legalább 5 cm hosszú száruk.


01.JPG 

2. Válasszunk ki egy nagy lábost, fordítsuk fejjel lefelé, majd tekerjük körbe 6-8-szor kötöződróttal. A szálakat összefogva húzzuk le egyben a lábosról a drótkarikát.

03.JPG

3. Ugyanezzel a minőségű dróttal sűrűn tekerjük körbe a szálakat, hogy összefogjuk őket és egységes, merev karikát adjanak. Ezzel készen van a drót alapunk. erre fogunk dolgozni. 

04.JPG

4. Válasszunk ki egy levágott virágot, fogjuk hozzá a drót alaphoz és puha kötöződróttal rögzítsük a szárat az alaphoz úgy, hogy többször szorosan áthajtjuk rajta.

06.JPG

5. Fogjuk mellé a következő virágot és ismételjük meg a mozdulatot. Fontos, hogy a virágfejek mindig egyirányba nézzenek. A szárakat folyamatosan tekerjük át a dróttal, akkor is, amikor több van egymáson egyszerre.

07.JPG

6. Haladjunk ezzel tovább egyenletesen. Ügyeljünk rá, hogy sima alapon dolgozzunk és a virágfejeket mindig a karika alap azonos oldalára rakjuk. Így lesz a koszorúnak egy eleje és egy háta. Időnként leveleket is foghatunk a virágok közé ugyanígy, drótozással. 

09.JPG

7. A drótozást és a virágok felhelyezését egyenletesen csináljuk, így lesz szép a koszorú.

11_1.JPG

8. Mikor körbeértünk a virágokkal, hajtsuk szét a őket, majd helyezzük be az utolsó virágfejet, és óvatosan a szárak közé bevezetve a drótot, rögzítsük azt is. Ha nem sikerült elsőre, könnyen korrigálhatjuk is.

13.JPG

9. Mikor kész a koszorú, válasszunk hozzá egy szép, színben harmonizáló selyemszalagot (2-3 cm széles). A selyemszalag emeli a koszorú "minőségét". Ne használjunk organza vagy műanyag szalagot, mert az kevésbé mutatós és finom. 

15.JPG

10. A szalagot vezessük be a virágfejek közé, kössük hozzá a drót alaphoz, majd kössük masnira. A rögzítéshez ugyanígy köthetünk az ellentétes oldalra keskenyebb szalagot, vagy zsinórt.

16.JPG

17.JPG

Szigeti Zsófi
enteriőrstylist
viragomviragom.blog.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr955616067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása