Csináld magad: ünnepi papírcsillag

2018. november 26. 10:57

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog szerzője készít nekünk csillagot. 

Pár hete még legyintettünk, hogy ó, ugyan, hol van még a karácsony, de most már, lassan, de biztosan ráfordultunk a készülődési időre. Akik csak lassan szeretnének hangolódni, és túl sok(k)nak érzik a műhavas ajándékcsomagokat, azoknak (is) mutatunk egy elképesztően egyszerű ötletet, melyekkel pillanatok alatt különleges hangulatot varázsolhattok otthonra. A papírcsillagok amellett, hogy csodásan mutatnak otthon - izzósorral vagy nélküle, remek ajándékötletek is, hiszen összehajthatók, könnyen csomagolhatók és szállíthatók is egyben. Ügyes gyermekkezekkel is készíthetünk ilyen dekorációt, melyet akár az adventi vásárba is vihetünk!

dsc_5569.JPG

Amire szükséged lesz

  • papírzacskók (uzsonnás zacskóként árulják)
  • letölthető sablonok:  1. - 2.
  •  olló, ceruza, papírragasztó
  • lyukasztó és rigliző
  • opcionális: LED izzósor 
  • szalag, amivel fellógatjuk

img_9690.jpg

Munkamenet

1. Töltsd le, nyomtasd ki és vágd ki a mintákat!

img_9692.jpg

2. Rajzold át egy uzsonnás zacskóra úgy, hogy mindig a zacskó alján legyen az egyenes vonal és a csúcs legyen a zacskó tetején, majd vágd ki. Egy csillaghoz kb. 7-8 papírzacskóra van szükséged, azaz ennyi egyforma mintára vágott zacskóra lesz szükséged. Így vagy átrajzolod egyesével a mintát,  vagy hozzá fogsz egy készet a másodikhoz, és az alapján gyorsan kivágod. Ahogy tetszik. A lényeg, hogy a végén, a nagyobb csillagokhoz 8, a kisebbekhez 7 mintára vágott zacskód legyen. 

img_9693.jpg

img_9695.jpg

3. Jöhet a ragasztás! Fektesd magad elé a kivágott zacskókat úgy, hogy az alja legyen feléd. A zacskó közepére középre és alulra, húzz egy-egy ragasztócsíkot és fektesd rá a következő, ugyanúgy álló zacskót! Ezt ismételd addig, amíg el nem fogynak a zacskók! Az utolsó zacskót, amit felragasztasz, már nem kell ragasztózni. 

img_9696.jpg

4. Ha szeretnél LED-es izzósort fűzni a csillagba, akkor most lyukaszd ki alul a zacskótornyot. Ha nem szeretnél, akkor ezt a lépést kihagyhatod.

img_9697.jpg

5. Felül, ahol majd összehúzzuk a csillagot, mindenképpen lyukaszd ki a legfelső és a legalsó papírzacskót, de riglizni nem kötelező.

img_9698.jpg

img_9699.jpg

6. Fűzd be az izzósort az alsó lyukba, majd amikor szétnyitod a csillagot, akkor rendezd el egyenletesen az égőket a csillag szárain belül.

img_9700.jpg

7. Már csak a szalag akasztó hiányzik, fűzd be az első zacskó felső lyukjába, nyisd szét a csillagot, majd fűzd be a hátsó zacskó felső lyukba és akaszd fel a  kész csillagdekorációdat!

img_9702.jpg

dsc_5582.JPG

dsc_5577.JPG

Kellemes készülődést kívánunk Nektek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr7714393718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása