Mutatjuk, hogyan készül az egyik legtündéribb kerti dekoráció

2017. május 22. 08:18

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk tündéri kerti dekorációt. 

dsc_2183.JPG

Az elmúlt napok időjárása alapján, bátortalanul ugyan, de kijelenthetjük, hogy itt a nagybetűs tavasz! Egyre több időt töltünk a kertben, kirándulunk madár csicsergésben vagy épp egy jó bodza szörppel hűsölünk a nap végén a teraszunkon. Ezekkel a vintage kerti madárkákkal cserépbe ültetett virágainkat, bokrainkat vagy épp kerti cserjéinket is díszíthetjük, legyen minden színes, szép és tavaszi!

image1.JPG

Amire szükséged lesz 

img_9923.JPG


- fa madárkák
- csipeszek
- krétafesték spray, különböző színekben 
- vizes, matt lakk spray
- faragasztó

Terítsd le a fóliát és vegyél fel gumikesztyűt! A krétafesték spray vizes bázisú, így akár jól szellőző zárt térben is használhatod.

Ha még nem festettél spray festékkel, akkor íme pár jó tanács:
- a flakont mindig rázd fel alaposan használat előtt, és használat után fejjel lefelé fordítva tisztítsd ki a fúvófejet,
- mielőtt nekiállsz a kiszemelt darab lefújásának, végezz próbafestést, hogy lásd, hogyan jön a festék a flakonból,
- ne pontszerűen fess, hanem legyen mozgásban a kézfejed, és inkább legyező mozdulatokkal dolgozz!

Munkamenet:

Szedd szét a csipeszeket, mert darabjaiban könnyebb festeni!

img_9925.JPG
Fesd le a madarakat és a csipeszeket egy-egy réteggel a választott színekben! Ügyelj rá, hogy minden oldalát lefesd a tárgyaknak! 

img_9929.JPG

img_9932.JPG

Amikor teljesen megszáradtak, jöhet a csiszolás. A csiszoláshoz 240-es vagy még a finomabb csiszolópapírt használj, és óvatosan állj neki, először csak próbálgasd, hogy mennyire szedi vissza a festéket!

img_9943.JPG

Csiszolás után egy, nagyon alaposan kicsavart, nedves törlőkendővel töröld le a port a madarakról!

img_9947.JPG
A madárkák és a csipeszek így fognak kinézni csiszolás után:

img_9945.JPG

img_9946.JPG

Ha szeretnéd, hogy időjárásálló legyen a madárkád, akkor ebben a fázisban érdemes vizes bázisú matt lakkal lefújni őket.

img_0027.JPG
Amikor megszáradt a lakk, jöhet az összeállítás! Először rakd össze a csipeszeket! Egyik majd másik oldalára ragassz egy-egy madárkát. Hagyd teljesen megszáradni a ragasztót, és már viheted is a kertbe vagy a teraszra a madárkáidat!

img_0056.JPG

Jó munkát!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr1912531199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása