Így burkold a padlódat járólappal - 3.rész: Az utolsó simítások

2015. február 19. 16:56

Hosszú előkészítő és „köztes” munkák után végre eljutottunk a padlóburkolás utolsó fázisához.

Miután túl vagyunk a száradáson és megkötött a ragasztó, távolítsuk el a műanyag fugakereszteket, takarítsuk ki a szobát, törölgessük le a port a lapról, mert a fugázásnál a lapon maradt port belevisszük a fugába. Ezután a fugaanyagot a csomagon levő utasítás szerint keverjük be. Majd gumilapos fogázóval a fugára haránt irányba kezdjük el bedolgozni a fugázó anyagot. 

dreamstime_s_1865969.jpg

A nyílászárók mellett is érdemes szilikonnal fugázni. Szerezzünk be egy tégla fugázó szivacsot és azzal mossuk le óvatosan a felületet, ügyelve arra, hogy ne mossuk túl mélyre a fugákat. Figyeljünk ezen felül arra is, hogy ne hagyjunk fugaanyagot a lapokon, mert miután az megköt, már csak nagyon agresszív módon lehet eltávolítani.

Gondoljuk át alaposan, milyen színű fugát választunk, egy olyan szobában például, amit gyakran használunk, a legkevésbé sem praktikus a fehér szín mellett dönteni, ez ugyanis könnyen koszolódik. Ehelyett válasszunk a lap színéhez illő sötétebb árnyalatot.

Videós segítség a laminált padló lerakásához itt!

(via)

Szólj hozzá!
Címkék: padló járólap

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr27189519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása