Így burkold a padlódat járólappal - 2.rész: A tényleges munkakezdés

2015. február 19. 16:53

Miután az alapokat helyre tettük, jöhet a padló lerakása! Talán többen már hozzászoktak ahhoz, hogy régen a lapokat be kellett nedvesíteni – erre ma már nincsen szükség, sőt, bizonyos gyártók tiltják is ezt a műveletsort!

Amire mindenképp figyeljünk az a „nyitott idő” – ez az az idő, amin belül a lapot rá kell helyezni a ragasztóra, hiszen amikor elkezdődik a "bőrösödés", már csak töredékét fogja tartani a ragasztó. A lapok lerakását általában úgy végezzük, hogy a helységből kifelé haladjunk, és utolsónak az ajtónál szabjuk be a darabokat. Ha járólap és csempe is kerül a helységbe, gondoljunk arra is, hogy a burkolat úgy mutat jól, ha a csempe "ráül" a járólapra. 

dreamstime_s_3511619.jpg

Ezt kétféle módon lehet elérni. Az egyik módszer, hogy a járólapot rakjuk le először, ennek viszont az a hátránya, hogy a lerakott burkolatot védeni kell a mechanikai sérülésektől, illetve meg kell várnunk a ragasztó kötési idejét, ami után járható a felület, ez általában egy teljes nap. A másik módszer szerint a fali csempét ragasztjuk fel először, de csak a második sortól felfelé, amikor a járólapot rakjuk, akkor szabjuk be az utolsó sort is. Használjunk fugakeresztet, ami biztosítja számunkra, hogy azonos méretű fugákat kapjunk.

A járólapot még azon nyomban tisztítsuk át nedves ronggyal, amint rákerült a ragasztó. Így ugyanis még egyszerű leszedni a nyomokat, és egyébként is figyeljünk arra, hogy tiszta felület maradjon utánunk.

Videós segítség a padlóburkoláshoz itt!

(via)

Szólj hozzá!
Címkék: padló járólap

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr887189509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása