Padlóápolás: Így lehet rendben tartani a laminált padlót

2015. február 13. 14:52

A padló rendszeres tisztítása, ápolása nagyon fontos, hiszen ha elhanyagoljuk, a felület csúnya látványa nagyon lehangoló lehet. Most a laminált padló tisztítását, ápolását vesszük górcső alá. 

Az egyik legfontosabb tudnivaló ezzel kapcsolatban, hogy a laminált padlónk ne kapjon sok vizet, ellenkező esetben ugyanis a panelek kontúrja kirajzolódhat, ami rendkívül visszataszító látvány. És ami a legrosszabb, hogy hiába szárítjuk ki a laminált padlónkat, az az eredeti formáját már nem fogja visszanyerni.

dreamstime_s_25752526.jpg

Ezen felül figyeljünk arra, hogy ne bánjunk túl durván a felülettel, vagyis a súrolást, erős sikálást is kerüljük, mert ezek felkarcolják a padlót. Érdemes lehet a bejárati ajtóhoz lábtörlőt helyezni, hogy a cipővel behordott durva anyagok, például kövek ne érintkezzenek vele. Ebben az esetben viszont figyeljünk arra, nehogy a csúszásveszély kisebb-nagyobb balesetet okozzon, ezért gondoskodjunk a csúszásmentesítésről is. 

Ennyi tiltás után felvetődik a kérdés: akkor mit szabad, hogyan ápoljuk a laminált padlónkat? A porszívó erre a célra remek megoldás lehet, de több, kifejezetten a laminált padló ápolására kialakított termék közül is válogathatunk - érdemes szétnézni a Praktiker webshopjában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr827172041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása