Így nem okoz kárt a tél a lakásodban

2015. január 28. 11:16

Íme néhány praktika, aminek a segítségével percek alatt és olcsón kivédjük a tél okozta kellemetlenségeket az otthonunkban.

1. Keresd meg az üregeket, hézagokat a lakásban, ahol szinte észrevétlenül be tud szökni a hideg – vagy éppen a meleg távozik. Purhabbal essél nekik!

hidegtipp1.JPG

2. A vízvezetékeket is szigeteld! Sokan nem gondolnak rá, de a lakásban futó csövekre is hatással van a kinti hőmérséklet. De ha a víz megfagy bennük, a cső kitágulhat, majd pedig komoly vízkárt okozhat a lakásban. Ezt mindenképp érdemes megelőzni, így a vízvezetékeket is szigeteljük!

hidegtipp2.JPG

3. Tisztítsd le alaposan a tornácodat! Ugyanis ha penészes lesz, elrohad a fa, és tönkremehet az egész. De ha a penész megfagy, akkor csúszós is lesz a tornácod, így növekszik a balesetveszély kockázata. Az alapos tisztítás, a rendszeres karbantartás és a megfelelő tömítés használatának köszönhetően viszont sokáig élettel teli tornácban gyönyörködhetsz.

hidegtipp3.JPG

4. Ellenőrizted a tolóajtódon lévő ragasztócsíkot? Ha nem, akkor még éppen időben vagy. A tolóajtókon lévő ragasztócsík ugyanis elhasználódik, így bizonyos időközönként cserélni kell azt. Ha ezt megcsinálod, akkor búcsút inthetsz a hideg, fagyos szélnek, ami eddig a tolóajtód résén süvített be a meleg szobába!

hidegtipp4.JPG

5. Irányváltás a mennyezeti ventillátoron. Bizony, ez is hasznos trükk lehet a téli napokban. A hűvösebb évszakokban állítsuk be úgy a mennyezeti ventillátorunkat, hogy az az óramutató járásával megegyező irányba forogjon, így elősegítve azt, hogy a meleg levegő lefelé áramoljon. Ügyes!

hidegtipp5.JPG

(via)

Szólj hozzá!
Címkék: tipp tél lakás hideg

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr157117273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása