Mire figyeljünk oda, ha nyílt égésterű kazánunk van?

2015. január 13. 10:13

A nyílt égésterű készülékek nyitott égéstérrel rendelkeznek, így az égéshez szükséges levegőt abból a szobából szívják el, ahol elhelyezték őket, rontva ezzel az levegőminőséget. Figyelni kell arra, hogyha az adott helyiség nem rendelkezik friss levegő beeresztésére alkalmas légbevezető szerkezettel, könnyen kialakulhat a léghiány.

Ha a kémény eldugulna, vagy nem megfelelő a kéményhuzat, a füstgáz visszaáramolhat a lakásba, ami nagyon veszélyes. Bár a legtöbb, modern kéményes készülék már magától kikapcsol, ha ilyet érzékel, egy szénmonoxid jelzőt érdemes telepíteni, megelőzve a szénmonoxid-mérgezést.

dreamstime_s_6123203.jpg

Mivel ez egy lassú folyamat, ami több, külső tényezőnek is ki van szolgáltatva (mint például maga a kémény, vagy a gázbojler műszaki állapota), nagyon fontos, hogy minden tényezőre odafigyeljünk. Hiszen egy apróbb meghibásodás is ahhoz vezethet, hogy a füstgázok visszaáramoljanak a lakásba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr977067187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása