Műfenyőt vagy élőt válasszunk?

2014. december 08. 11:09

Örökös dilemma karácsony táján a fenyővásárlás. Szeretnénk a legszebbet, a legjobb áron megvásárolni. Szinte mindenkiben felmerült már a kérdés vagy maradjak az igazinál?

Az élő (de már kivágott) fák illata, megjelenése sokunkban a gyerekkori élményeket idézik fel és talán az ebből fakadó szentimentalizmus miatt vásároljuk még ma is. Nem érdemes viszont az üde fenyőillatra hivatkozni, hiszen a karácsonyfa a meleg szobában egy-két napon belül potyogtatni kezdi a tűleveleit, míg akár hetekig is élvezheti a fenyő illatát az, aki két fenyőágat tesz egy nagy váza vízbe.

Azonban egyre többen gondolkodnak környezettudatosan és választanak műfenyőt. Amíg egy élőfenyő hosszú éveken keresztül éri el a kivágásra érett kort és veszti el pompáját miközben elpusztul a karácsony utáni hónapokban, addig egy műfenyő akár 10 évig is képes megtartani eredeti formáját.

dreamstime_s_27828462.jpg

A befektetett összeg pedig nem csak anyagilag, de erkölcsileg is megtérül, létrehozva (megtartva) az élhető jövőt az utókor számára.

A Praktiker webáruházában különböző stílusú, méretű, árfekvésű műfenyők között lehet válogatni, amelyeik közül biztosan mindenki megtalálja a számára megfelelő karácsonyfát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr426966683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása