Amit mindenképp szerezzünk be, mielőtt itt a tél

2014. november 21. 10:02

Már tényleg nagyon a küszöbén vagyunk a télnek, és erre nemcsak a ruhatárunkban kell felkészülni, hanem a ház körül is. De mi az, ami nélkül nem érdemes várni a hideget, a havat?

Szánkó

Ha van gyerek a családban, akkor a szánkó szinte kötelező elem, de a felnőtteknek is jó mókául szolgál. Az első nagyobb hó leesése után kicsik és nagyok megszállják az utcákat, a dombokat, hogy csaknem egy év eltelte után végre ismét csúszhassanak. A biztonság kedvéért érdemes lehet beszerezni egy kellően hosszú szánkókötelet is, hogy akár sík talajon is kényelmesen húzhassuk magunk mögött a szánkót – persze az utasával együtt.

dreamstime_xs_34641072.jpg

 

Hólapát

Kevésbé jó szórakozás, mint a szánkó, de erre is szükség van, a havat ugyanis több szempontból érdemes eltakarítani az udvarról, a járdáról. Egyrészt már magunk miatt is, hogy kényelmesen tudjunk közlekedni, hogy egyáltalán meg tudjuk közelíteni a bejárati ajtót, vagy a garázst.

Másfelől pedig az ingatlanok előtti járdaszakasz tisztántartása a tulajdonosok felelőssége. Így a balesetmegelőzést is szem előtt kell tartanunk, hiszen ha valaki épp előttünk szenved balesetet, akkor az a mi felelősségünk, sőt, akár kártérítési kötelezettséggel is tartozunk a sérült felé.

Szólj hozzá!
Címkék: tél szánkó

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr506920545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása