Csináld magad: Képkeret tálca

2014. november 14. 14:51

_DSC3314.JPG

Aki kézzel készített karácsonyi ajándékokban gondolkodik, annak lassan érdemes belevágni az elkészítésükbe. Egy képkeretből készített tálca tökéletes, személyre szabott ajándék lehet bárkinek. Csak tőlünk függ, hogy az üveg alá textil, tapéta vagy esetleg egy jó hangulatú közös fotó kerül…

 

1.Első lépésben szedjük szét a keretet. Az üveglapot és a pozdorja lemezt szedjük ki.
_DSC3222.JPG

2. Festék sprayvel fújjuk le a keretet. Inkább többször vékony rétegben, így biztosan nem lesznek festék megfolyások a felületén.

_DSC3229.JPG

3. Miután teljesen megszáradt, mérjük le a fogantyú lyuktávolságát és jelöljük fel a képkeret két rövidebb oldalának közepére. A jelöléseket érdemes a hátoldalra felrajzolni.

_DSC3240.JPG

4. A jelöléseknél fúrjuk át a keretet.

_DSC3252.JPG

5. Illesszük a helyére a fogantyúkat és csavarozzuk fel őket.

_DSC3257.JPG

6. A kiszedett pozdorja lemezre helyezzük rá a kiválasztott anyagot vagy képet és tegyük rá az üveglapot. Mi egy karácsonyi tányéralátétet használtunk erre a célra.

_DSC3264.JPG

7. Tegyük a helyére, majd a hátoldalon hajtogassuk vissza a fémfüleket.

_DSC3287.JPG

8. Ha biztosak szeretnénk lenni benne, hogy nehezebb tárgyakat is pakolhatunk a tálcánkra, akkor mindenképp tegyünk rá egy hátsó erősítést. Erre a célra tökéletesen megfelel egy megfelelő hosszúságúra vágott hilti szalag. Egyszerűen csavarozzuk fel a keret hátoldalára, középre. Arra ügyeljünk, hogy a csavar amit használunk elég rövid legyen, nehogy átfúrjuk vele a keretünket.

 

Ezután már nincs más dolgunk, mint becsomagolni és várni a pillanatot, amikor átadhatjuk… 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr626896515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása