Csináld magad: Egyszerű hokedliből dizájnbútor

2014. október 21. 08:08

Egy egyszerű hokedli is rejthet magában értékeket. Nincs más dolgunk, mint kicsit átalakítani, és máris design darabok hangulatát idéző ülőkével lehetünk gazdagabbak. Átalakíthatjuk meglévő régi hokedlinket, de ha nincs ilyenünk otthon, egy filléres újonnan vásárolt darab is jó alap lehet. 

focim copy.jpg


1. A hokedlink ülőke részét használjuk sablonnak, a műszőrmére fektetve rajzoljuk körbe, majd kb. 6-8 cm ráhagyással vágjuk ki. 

_DSC2650(1).jpg

2. Az ülőrészt kipárnázzuk, például a laminált parketták fektetésénél használt alátétfóliával. Az ülőkét használjuk sablonnak. 

3. A lábakat fessük le fehérre. A festéshez felszereltük az ülőrészre, bár a kárpitozáshoz újból le kell majd szerelni. 

_DSC2707.jpg

4. Amikor teljesen megszáradtak, ragasszuk ki a lábak végét 12 cm magasságban, és fújjuk le arany-sprayvel. Amikor az arany rész is tökéletesen száraz, szereljük le a lábakat, és kezdődhet az ülőke kárpitozása. 

_DSC2929.jpg

5. Először ragasszuk fel a habfólia rétegeket kétoldalú ragasztóval az ülőrészre (több réteg, puhább ülőke…).

_DSC2947.jpg

6. A műszőrmét fektessük rá a habfólia rétegekre, fordítsuk meg, és az ülőrész hátoldaláról tűzőgéppel erősítsük fel. A lábak visszaszerelésénél mindenképp szükség lesz arra, hogy az előre fúrt lyukak szabadon legyenek! 

_DSC2959.jpg

7. Legvégül szereljük fel a lábakat. 

vegeredmeny02.jpg

A Praktiker tippje:
A festékfújásnál nagyon fontos, hogy minden olyan részt, amit nem akarunk lefesteni, tökéletesen fedjünk le, nehogy oda is kerüljön festék, ahova nem szeretnénk.

Íme, ezeket az eszközöket használtuk fel a hokedlink elkészítéséhez>>

Az alábbi videón pedig lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan is csináltuk a hokedlit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr156798445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása