Mire figyeljünk a kertünk megvilágításnál?

2014. október 02. 06:02

A kültéri világítást nagyon sokan nem tartják számon úgy, mint a kert egy fontos része – pedig az. Gondoljunk csak bele: azon felül, hogy megadja a kert hangulatát, biztonsági funkciókat is elláthat. A segítségével egyes részeket kiemelhetünk, emellett a tájékozódásban is sokat segít. 

dreamstime_s_23770544.jpg

Az egyik legalapvetőbb dolog a kültéri világításnál, hogy a közlekedő rész legyen megfelelően kivilágítva. A fények amellett, hogy mutatják az utat, segítsenek a balesetmentes közlekedésben, főleg, ha nem egyenletes a talaj. Ha ki akarunk emelni valamit (például szép fákat, bokrokat), akkor használhatunk spotlámpákat. Ezeknek a fénye egy, kisebb területre koncentrálódik, és akár az ülősarkoknál is remekül funkcionálhatnak.

Fontos, hogy ne vigyük túlzásba a világítást. Ki szeretné, hogy éjjel a kertje úgy nézzen ki, mintha egy stadionban lennénk? Nem is esztétikus látvány, emellett nem is gazdaságos.  Emellett pedig ilyenkor is érvényesül az „ápol és eltakar” elve. A sejtelmes megvilágításnak köszönhetően ugyanis azon felül, hogy remek, egyedi hangulatot is varázsolhatunk, kiemelhetjük kertünk azon részét, amire kifejezetten büszkék vagyunk, és elvonhatjuk a figyelmet onnan, ami nem feltétlenül kertünk igazi éke, díszessége.

A kültéri lámpák között több stílus közül válogathatunk, a Praktiker webshopjában érdemes szétnézni, melyik az, amelyik illik kertünk hangulatához.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr226740991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása