Ezek legyenek a kerti partid nélkülözhetetlen kellékei

2014. július 02. 09:19

A kerti vacsorák könnyedebb légkörét a szokásostól eltérő terítéssel és díszítéssel hangsúlyozhatod. Következik a dilemma: porcelántányérok és üvegpoharak, vagy a mosogatás nyűgének elkerülése miatt népszerű műanyag és papír étkészlet kerüljön az asztalra. A hagyományos kompozíció helyett beszerezhetsz például az összerakható játékokat idéző egybe öntött étkészletet, melynek darabjait mindenki maga törheti ki a keretéből.

A színes műanyag hangulatnál maradva szervírozhatsz üvegből készült műanyagpohárban is. Adódik a következő probléma, a vendégek hogyan különböztetik meg majd poharukat? A fapados verzió, ha mindenki filctollal megjelöli a poharát, ám létezik ennél szebb megoldás. Élelmes ötlet a sörös dobozra húzható gumikarika, vagy a talpas poharakra illeszthető műanyag gyűrű, a pohár szárára tekerhető markolat is. 

kerti_parti.jpg

A megszokott parafa vagy kartonpapír alátétek mellett akadnak vicces darabok, mint a strandpapucsot formázó pohártalp. Ennél jóval praktikusabb a szivacsból kivágott alátét, ami egy félresikerült mozdulat után egyúttal konyharuha funkciót is betölthet.

Az apró részletek a házigazda leleményességét dicsérik. Manapság a jéggyémánttól a jégpoháron át a jégegérig szinte mindenféle alakot ölthet a víz. A jégpohár féldecis űrmértékű képződmény, melyet kitalálói a hidegen fogyasztandó italokhoz kreáltak. A vacsorakellékek sorába tartoznak a dugóhúzók, sörnyitók, szalvétatartók és ne feledjük beszerezni a légycsapókat sem.

(via)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr986464265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása