Így őrizd meg hosszú ideig padlód szépségét

2014. június 24. 18:37

Padlónk rendeltetésszerű használata mellett fontos odafigyelni a rendszeres és megfelelő tisztításra és ápolásra, ha sokáig szeretnénk azt használni – különösen akkor, ha egyedi, izgalmas burkolatot raktunk le. Arról már írtunk, mik azok az eszközök, amik nélkülözhetetlenek a házi barkácsoláshoz, most íme néhány hasznos tipp a padló ápolásához.

padlotisztitas.jpg

Laminált padló vagy parketta – A laminált padló ápolása során fontos, hogy minél kevesebb vizet kapjon, így érdemes speciális tisztítószert beszerezni. A lanolin tartalmú szerek például megelőzik a kiszáradást, ilyet akár a Praktiker Webshopból is beszerezhetünk. Parkettánk fényének megőrzésére is kaphatók már direkt erre a célra készített tisztítószerek, amit szintén meg tudunk rendelni online.

Linóleum – A linóleumnál fontos, hogy ne akkor fordítsunk rá nagyobb figyelmet, amikor már elkezd kopni, sérülni, hanem rendszeres odafigyeléssel előzzük meg a bajt, így sokáig megőrizhetjük újszerű állapotát. Érdemes szétnézni az üzletekben, ugyanis erre a célra nagyon jó tisztítószereket lehet kapni, amiknek a rendszeres használatával nagyon-nagyon sokáig gyönyörködhetünk még padlónkban.

Járólap – A szennyezett járólapot tisztíthatjuk úgy is, hogy egy liter forró vízbe egy evőkanál szódabikarbónát teszünk, és ezzel mossuk fel. Hasonlóan kímélő megoldás továbbá, ha egy liter forró vízhez körülbelül 2 deci 40 százalékos ecetet adunk, és ezzel dörzsöljük át alaposan a járólap felszínét. Ezután ajánlott tiszta vízzel is áttörölni, hogy a sav ne marja fel a járólapunk felszínét.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr406410641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása