A legszebb kirándulóhelyek Magyarországon

2014. április 23. 10:51

Lassan de biztosan beköszönt a jóidő, itt az ideje, hogy feltérképezzük a legjobb helyeket, nyakunkba vegyük a családot és kimozduljunk hétvégén!

1. Biciklitúra a Balaton körül

 Azoknak, akiknek a Balaton a Riviéra, és azoknak is, akiknek nem, életükben legalább egyszer, de valószínűeg sokkal többször eszébe jut a Balaton körbekerekezése. A Balaton 2002 óta teljes egészében kerékpárúton körbekerülhető, a Balatoni körút a legnépszerűbb belföldi kerékpártúra.

Északi-part: dimbes-dombos, kezdők számára is jól teljesíthető túra, napi kényelmes táv 40-60 km/nap --- ajánlott kitérő: Balaton Felvidéki Nemzeti Park, Káli-medence

Déli-part: szinte teljesen sík terep, napi kényelmes táv 60-80 km/nap --- ajánlott kitérő: Kis-Balaton, Nagyberek - Fehérvízi láp

A legegyszerűbb vonattal eljutni a Balatonra, hiszen azzal saját kerékpárt is szállíthatunk.

kirandul3.jpg

Eljött a biciklivásárlás ideje? Nézz körül webshopunkban vagy látogasd meg áruházaink valamelyikét és próbáld ki őket a helyszínen!

 2. Cseszneki vár, Bakony

Cseszneket nem véletlenül nevezik a Bakony gyöngyszemének. A tatárjárás után építtetett híres vára hazánk egyik legszebb részén, a hegység Győr és Zirc közötti lankáin foglal helyet. Az Esterházy grófok a 18. században barokk kastéllyá alakították át, egy földrengés, majd tűzvész következtében azonban a romok ma a 16. századi állapotot tükrözik.

kirandul.jpg

3. Fátyol vízesés, Bükk 

A Fátyol-vízesés hazánk egyik leggyönyörűbb természeti csodája, egyúttal a Szalajka-völgy leghíresebb nevezetessége. A gyönyörű környezet is pillanatok alatt elvarázsol, csak úgy, mint a helyi élővilág gazdagsága vagy a vízesés teraszai, melyeken fátyolszerűen leomolva csobog le a víz.

kirandul2.jpg

4. Normafa

 A Pilisi Parkerdő és a Duna-Ipoly Nemzeti Park fennhatósága alá tartozó terület korábban nem véletlenül volt annyi író, költő és művész kedvelt kirándulóhelye: a változatos tájak, a csendes erdei ösvények, a festői kilátás, valamint a pihenésre és piknikre alkalmat adó tisztások segítenek elszakadni a zajos és monoton hétköznapoktól, illetve gondoskodnak a tökéletes feltöltődésről.

 

5. Szigliget

 Szigliget az ország egyik legfestőibb elhelyezkedésű települése, hangulatos utcái ugyanis a Balaton-felvidék egyik látványos tanúhegyét fonják körbe. A felejthetetlen látványhoz és a remek túrákhoz az itt magasodó szigligeti várrom is szorosan hozzátartozik. Az egykor szigetként funkcionáló magaslat 13. századi, a török dúlás során fontos védelmi szerepet játszó épületének legrégibb részeit még a bencések emelték.

 

6. Visegrádi vár

 A visegrádi fellegvárba nemcsak azért érdemes felkapaszkodni, hogy hazánk egyik legvarázslatosabb történelmi emlékét megcsodáld, de a Dunakanyar legszebb részében és a környező hegyek koszorújában is gyönyörködhetsz. A vár előtti kilátóterasz is mesés panorámát nyújt, kicsit messzebb pedig kilátót is találsz.

 

Sátrazásra is készültök? Széles választékban válogathattok a Praktiker webshopjában jelenleg rendelkezésre álló sátrainkból. Jó válogatást kívánunk!

 

(forrás: femina.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr646071816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása