KÉSZÍTS OTTHON JÁTSZÓTERET A GYEREKEKNEK!

2014. április 06. 10:16

jatszo4.jpg

A kicsik számára a mozgás az egyik legalapvetőbb inger, a világ és az én felfedezésének alapvető eleme. A megfelelő mozgásfejlődés az idegrendszer szempontjából is kiemelt fontosságú.

A Praktiker segítségével akár mini játszóteret teremthetünk a gyermekeinknek, amellyel rengeteg mozgásra adunk nekik teret.

Már egészen kicsi korban is beszerezhetünk néhány alapvető kelléket, hiszen amikor a baba már stabilan ül, tehát nagyjából 6-8 hónapos korától már elkezdheti a hinta és a homokozó felfedezését. Ehhez természetesen folyamatos szülői felügyeletre és biztonságos hintára van szükség, amely teljesen körbeöleli.
jatszo.jpg

Az asszociációs készség és kreativitás fejlődéséhez nagyban hozzájárul  a homokozóban való játék: a lapát, a formák használata segít fejleszteni a finom mozgást, a manipulálást és a szem-kéz kordinációt. A homok pedig varázslatos anyag a kicsik számára, amely az izgalmas élmény mellett fejleszti a tapintási készséget, amely az artikuláció fejlődésétől a ceruzahasználatig sok területre befolyással van. 

jatszo5.jpg

Az egyensúlyérzék fejlesztésében nagy szerepe van a forgó-lengő játékoknak, a hintának vagy a mászkókának, de a csúszda is nagyban hozzájárul a fejlődéshez.
Minél kisebb egy gyerek, annál könnyebben befolyásolható és jó mederbe terelhető idegrendszerének fejlődése, ezért is hasznos nagyon számukra a hintázás és az ezen tapasztalt hevesebb ingerek.
Ezen felül az izomerősítés és erőnlét szempontjából hasznosak a mászást gyakoroltató játékok, a mászókák és a mászótornyok.


Április 10-ig különleges ajánlatokkal várunk benneteket, találjátok meg az udvarra a legmegfelelőbb kellékeket a Praktiker webshopjában, hogy a jó idő közeledtével a kicsik is örömmel vethessék bele magukat a játékba!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr595959754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása