Ötletek bútorfelújításokhoz

2013. november 22. 12:01

A régi bútorok megmentése, újrafelhasználása és felújítása nagyon közkedvelt téma a lakberendezés világában. Népszerűsége köszönhető a rengeteg lehetőségnek, amely adott a felújítás vagy átalakítás során, így egyedi és különc bútorokat kaphatunk végeredményként. De annak is van némi köze a közkedveltséghez, hogy általában könnyen elérhető, masszív, jó alapanyagokból készült szépségeket alacsonyabb költségvetésből is életre lehet kelteni, a felújított bútorral pedig nagyon jól lehet akár eklektikus környezetet is teremteni a lakásban.

geometricnightstand.jpg

Beszerzési helyek és források tekintetében, kiemelkedőek az aukciós oldalak, ha valaki igazán körültekintő és alapos szeretne lenni, ellátogathat egy használt bútorokat forgalmazó üzletbe, ahol kedvére nézegethet és válogathat. De akadhat a padláson, a nagyszülőknél vagy más rokonnál és ismerősöknél is félreállított, valahol porosodó, régi bútor darab, ami csak arra vár, hogy rátaláljon a gazdája.

A bútorok felújításához nem árt betárazni pár szerszámot, eszközt és gépet, melyeket a Praktiker webshopról is be lehet szerezni. 

Többféle módszerrel is el lehet a kopott lakk- vagy festékréteget távolítani:

- hőlégfúvóval 

- csiszológépekkel 

- kromofággal 

A festékréteg eltávolítása után lehet lakkbenzinnel zsírtalanítani. Száradás után pedig, ha szükség van rá, lehet csiszolni, majd festeni, ízlés szerint.

A képeken nem a leggyorsabb és nem is a legkönnyebben elkészíthető bútor átalakításról van szó, de kétségtelen, hogy nagyon trendi lett. Az ilyen és ehhez hasonló átalakításhoz szükséges eszközök a Praktiker barkácsáruházaiból és webshopjáról is beszerezhetőek.

geometricnightstand2.jpg

A fent említett technikák és eszközök segítségével el lehet távolítani a kopott lakkozást, majd szabadon választott festékkel és technikával "sminkelni".

A minták festéséhez szükséges a maszkolószalag, amelyet csak tökéletes száradás után szabad a festett felületre ragasztani, hogy ne sérüljön a friss festés.

Végül jöhetnek a fogantyúk, a Praktiker kínálatában ITT!

geometricnightstand3.jpg

Remélem kedvet kaptatok Ti is a bútor átalakításokhoz és felújításokhoz, jó tervezést és kivitelezést kívánok minden barkácsolónak! :)

Kukla Edina

Hasonló felújításokat és átalakításokat vagy hozzájuk inspirációt a kisFlanc blog oldalain is találhattok.:

Képek forrása: 1., 2., 3. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr425647979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása