Mártva festett bútorok

2013. szeptember 06. 13:00

Egyre több helyen találkozhatunk a nagyon menő, különleges, félig festett vagy más szóval festékbe mártott bútorokkal. (dip dyed – mártva festett)

02.jpg

 

A technika lényege, hogy az adott tárgynak csak egy részét mázoljuk színre, a többi rész marad eredetiben. Fontos, hogy két eltérő szín legyen markáns választóvonallal, mintha ténylegesen bemártottuk volna festékbe a darabot.

Ezzel a trendi megoldással nagyon érdekes hatást érhetünk el, a modern látvány biztosan felpezsdíti az adott helyiséget. 

04.jpg 

A félig festett bútorok elkészítése nem igényel sem szaktudást sem nagyobb mennyiségű alapanyagot, bátran nekiállhat bárki.

Amire szükséged lesz:

  1. Ha eldöntöttük, hogy melyik részét festjük a bútornak, azt a részt kicsit csiszoljuk meg, hogy jobban befogadja a festéket, majd alaposan portalanítsuk.
  1. Maszkolószalaggal gondosan, szorosan tekerjük körbe a festeni nem kívánt és a festendő rész határát.
  1. A színezni kívánt részt egy ecsettel alapozzuk.
  1. Száradás után jöhet a festés, de akár be is márthatjuk a tárgyat a festékbe. Igaz, ez jóval több festékszükséglettel jár és a szárítás is bajosabb. 
  1. A festés annál szebb minél vékonyabb, a teljes fedés érdekében két vagy több vékony festékréteg is felvihető.
  1. Végezetül a teljes száradást követően a festett rész lakkal is átkenhető, de nem feltétlenül szükséges.

 

Mindig a festékhez válasszunk alapozót, lakkot és az oldószer is ennek megfelelő legyen. Nem csak bútorokat érdemes ezzel a technikával megbolondítani, festhetünk kisebb tárgyakat is. A bútorfestéshez szükséges alapanyagokat megtalálod a Praktiker üzleteiben vagy online webshopjában.

Jó festegetést kívánok!

Dekorella

Képek forrása:

1., 2., 3.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr895494964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása