Csavard be, mint Beckham! (3.): átmérők, hossz és hatlapfejű

2013. szeptember 06. 08:02

1308csavar02.jpg

Lényeges, hogy a fúrószárak, csavarok és tiplik átmérője legyen egyforma! Súlyt nem hordozó, kisebb rögzítésekhez (olvasólámpák, karnisok) elég a 6-os jelzésű „csapat”, de egy rendes könyvespolcot már 8-as fúróval, tiplivel és csavarral kell feltennünk. Az igazán kemény terhelésnek kitett függelékek (pl. bokszzsák) már igénylik a 10-12-es vastagságot.

Minden esetben mérjük fel, milyen hosszú csavarra van szükségünk. Adott átmérőjű elemből 5 milliméterenként növekvő hosszúságút tudunk venni.

Hatlapfejű csavarnak hívják azt a legismertebb típusú csavart,amivel fém és fa elemeket tudunk összekötni. Ezt villáskulcs segítségével kell rögzíteni. Gyakran anyacsavart is kell hozzá vennünk, ezért nem árthat készletben vásárolni.

1308csavar04.jpg

 

Szólj hozzá!
Címkék: csavar

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr455483519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása