Így készül a szobaszökőkút (2.)

2013. augusztus 27. 10:01

Szobai szökőkutat egyszerűen készíthetünk magunknak, ha beszerezzük az előző részben felsorolt hozzávalókat és az itt leírtakat követjük.

1308szokokut04.jpg

Első lépésként tartóedényünkben (ami jelen esetben egy kaspó) el kell helyeznünk a szivattyút. Én nagy méretű kaspóval dolgoztam, mert az jól mutat a földön is. A kész szökőkút a sok kővel elég nehéz, ezért sem árt azt a földre helyezni. Természetesen kaspó helyett választhatunk vödröt, tálat, vagy egyéb vízálló tartályt.

A szivattyút egy térkőre (téglára) helyeztem, hogy az elég magasan legyen, de ezt nem feltétlenül szükséges megtenni.

1308szokokut03.jpg

A szivattyút óvni kell a sérüléstől és a kövek súlyától, ezért használunk szivattyúburkolatot. Erre a célra alkalmas egy agyagcserép, amit a szivattyú kimeneti csövére húzunk. Burkolatként használhatunk mást is, például műanyag edényt, vagy akár drótkosarat.

1308szokokut05.jpg

Ha a szerkezet elkészült, elkezdhetjük azt eltakarni díszítőelemekkel. Választhatunk egy olyan központi elemet, ami vonzza a szemet, és köré rendezhetjük a kisebb díszeket. Tervezzük meg a víz útját is, figyeljük meg, hol bukkan elő és nem spriccel-e nagyon szét.

Kitöltőanyagként választhatunk számtalan dekoratív természetes anyag közül (kövek, kagylók, ásványok, cserép,), vagy vehetünk mesterséges díszítőelemeket is (üveggyöngy, művirágok).

1308szokokut010.jpg

Miután berendeztük a kaspót, töltsük tele vízzel, majd próbáljuk ki a szivattyút. A víz útját változtathatjuk a kitöltőanyagok áthelyezésével.

1308szokokut09.jpgVégül állítsuk végső helyére és élvezzük a látványt!

1308szokokut07.jpg 

A szobai szökőkúthoz WP500-2 szivattyút használtunk, ami megvásárolható a webshopban.

Kavics választékunkat ITT tekintheted meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr605469419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása