Konyhakerti trükkök (2.)

2013. július 12. 10:01

Minden háziasszony büszkén tálalja fel saját termesztésű, egészséges és zamatos zöldségeit. De hogyan lehet jó termést elérni kis helyen? Ma ismét néhány tippet adunk ehhez. 

1307vetemeny05.jpg

(Fotó: Csulák Dóra)

Legyen a kezed ügyében a kiskert!

Érdemes ott elhelyezni a veteményt a kerten belül, ahol amúgy is többet forgolódunk. Ha kezünk ügyében vannak a termények, nagyobb az esélye, hogy leszedünk egy kártevőt vagy kicsit meglocsoljuk a szomjas növényt.

Keverd a növényeket!

Ha túl sokat ültetünk egy helyre egyfajta zöldségből, a kártevő rovarok mind odasereglenek. Ezért érdemes mixet csinálni, mindenből egy kicsit kipróbálni.

1307vetemeny06.jpg

Tartsd távol az állatokat!

Még a legszelídebb kutya is kárt okozhat a féltett zöldségesben, ha beletrappol. Nem is beszélve a nyulakról, esetleg vaddisznókról, amelyek nagyon elszaporodtak újabban a lakott települések határán. Kerítést kell építeni!

1307vetemeny04.jpg

Hasznos a másodvetés 

Június végétől aktuális a letermett ágyások újbóli beültetése. Főként a saláta-, káposztafélékkel és zöldbabbal érdemes kezdetben próbálkozni.

Ultrahangos kutyariasztót ITT találsz.

Másodvetéshez vetőmagokat ITT vásárolhatsz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr685389884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása