Étkezőasztal vs. rajztábla - Nem csak gyerekeknek!

2012. október 26. 13:47

Épp átalakításon törtem a fejem egy ideje - a vastagon lazúrozott, ám igen kisméretű étkezőasztalunk esetében -, amikor rátaláltam erre a “Csinálj magadnak a régiből - újat!” bejegyzésre. Ezért első látásra és még másodikra is elgondolkodtatott ez a felújítási mód. Vajon bele mernék vágni? Hosszú távon is tetszene? Gyere nézd végig és mond el, te hogyan döntenél!

kréta asztal1.jpg
Ehhez a fajta bútor-tuninghoz kell egy jó adag merészség és nyitottság, amihez első körben érdemes kiválasztani a táblafesték színét, ami alap esetben, lehet fekete vagy zöld.

Ilyen volt előtte:

kréta asztal7.jpg

kréta asztal6.jpg

kréta asztal3.jpg
Először csiszold le az asztallap vízszintes, majd oldalsó elemeit, majd portalanítsd nedves ruhával.

kréta asztal2.jpg
Ezután használj alapozó festéket, amire egyenletesebben tudod majd felvinni a végleges színt.

kréta asztal9.jpg
Miután az alapozófesték megszáradt, két rétegben egymásra merőlegesen vidd fel a táblafestéket.

Ha az asztal lábait is fested, akkor egy alapos csiszolás és portalanítás után, spray festékkel könnyen és gyorsan felfrissítheted a bútorod alsó részét is.

kréta asztal8.jpg
Végül pedig a kész bútort az étkezések között borítsd le egy fekete-fehér terítővel, hogy a remekművek alkotását, vagy az épp kialakulóban lévő torpedó menetét ne szakítsa félbe az épp soron következő étkezés.

kréta asztal4.jpg

Te hogyan döntenél?

 

Képek forrása

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr544871437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása