Régi új formában

2012. március 05. 20:23

A Tervezd újra a Praktikerrel pályázatának második fordulójában lakberendezőink Szabó Eszter hálószobájának átalakításához készítettek terveket. Az első, amit közelebbről bemutatunk Fügedi Hanna skicce.

f_h_1.jpg

f_h_beolvasás0015.jpg

Eszter átalakítandó hálószobája:

KÇp 318.jpg

KÇp 320.jpg

KÇp 317.jpg

A tervezői koncepció:

Az alaprajzi elrendezést jónak találtam, ezen csak annyiban változtattam, hogy a sarokból a fotelt és lábtartót az ajtó mellé helyeztem el, és így vele együtt a TV is a szekrény azon oldalára került.
A szoba tervezett stílusát erősen befolyásolta az íróasztal, ami nekem nagyon tetszett. Míves kézi munka, melyet kicsit megfogott az idő, ebben rejlik a maga bája. Ezért lett a koncepció alapja a régi és új kölcsönös együttélése, ezzel a technikával egy nagyon otthonos, kedves szoba hozható létre, mivel nem kell elszakadni a régmegszokott kedvenc tárgyaktól, ezek szervesen illeszkednek a kialakítani kívánt stílusba, és egymást erősítik az új tárgyakkal.
 
Az ágy falát mélyzöldre festettem, ehhez színben passzoló függönyt választottam az ágy felöli ablakra. Az ágy kapott egy egyedi ágytámlát (ez a régi ágy átalakításával elkészíthető).
Mivel a szobában több funkció van egyszerre, fontosnak tartottam az ágy valamiféle szeparálását, ezt egy baldachin-szerű zsinórfüggönnyel értem el.
A könyvespolcokat egyedi szekrényre cseréltem, melynek nagy része zárható, így nyugodtabb és rendezettebb hatású marad a szoba.
A meglévő fotelt átkárpitozva szintén megtartottam, így egyszerre lett régi és új, és egy nagyon kedves darabja a szobának.
Az asztal megmaradt, mellette a kisszekrényt utazó táskákra cseréltem, melyek szintén alkalmasak tárolásra, és stílusuk nagyon meghatározó. Felé egy deszka faliújság került órával.

Ami, ebből a Praktikerben megtalálható:

Éjjeliszekrényeken lámpa http://href.hu/x/hbey
Éjjeliszekrény: http://href.hu/x/hbif
Deszkák az ágytámlához és a faliújsághoz: http://href.hu/x/hbig
Falfesték: http://href.hu/x/hbih
Festékedény: http://href.hu/x/hbii
Festőhenger: http://href.hu/x/hbij

Bútorlap a szekrényhez: http://href.hu/x/h138
 
Függöny 1: http://href.hu/x/hbik
Függöny 2: http://href.hu/x/hbil
 
Kárpitozáshoz szögek http://href.hu/x/hbim

Szekrényhez kivetőpántok: http://href.hu/x/h62b

Vasalatok: http://href.hu/x/h62d

Fogantyúk: http://href.hu/x/h62e

Csavarok: http://href.hu/x/h62w

Csavartakarók: http://href.hu/x/h62x

Polctartók: http://href.hu/x/h62y

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr564290595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása