Beindult az őszi teraszszezon!

2016. október 21. 18:00

shutterstock_158276471.jpgHiába vártuk, idén ősszel elmaradt a vénasszonyok nyara. Túl vagyunk az első, talaj menti fagyokon, és a folytatásban is hűvös, szeles, borongós idő várható, az időjárás azonban nem szabad, hogy kedvünket szegje! Október végén, november elején is szervezhetünk kerti partit, vacsorázhatunk a szabad ég alatt, vagy borozhatunk az erkélyen. Ehhez csupán néhány kültéri fűtőtestre lesz szükségünk.

Az infravörös sugaraknak köszönhetően a korszerű hősugárzók már szabadtéren is hatékonyan és gazdaságosan használhatóak, hiszen nem a levegőt, hanem a közvetlen környezetüket melegítik fel. A hagyományos fűtési rendszerekkel szemben az infravörös technológiának számos előnye van. Egyrészt elenyésző a fellépő hőveszteség, másrészt a meleg a készülék bekapcsolását követően azonnal érezhető. Szintén az infrasugárzók mellett szól, hogy a nagytömegű meleget mérgező gázok kibocsátása nélkül állítják elő: ha nincs égés, nincs melléktermék sem.

shutterstock_120498226.jpgAz egyetlen nehézséget a fűtőtestek elhelyezése jelenti. A hősugárzók ugyan kis helyigényűek, a felszerelésük azonban fokozott odafigyelést igényel. A hőérzetünk akkor lesz ideális, ha az infravörös sugarak megfelelő távolságról érnek bennünket: se nem túl távolról, se nem túl közelről. Választhatunk mutatós, állólámpaszerű hősugárzót és diszkrét, falra szerelhető változatot is, ez elsősorban a felhasználás módjától függ. Egy praktikus, hordozható típussal egész biztosan nem nyúlhatunk mellé.

Kerti partit szervezne az ősz kellős közepén? Miért ne – egy kisebb pavilonban pillanatok alatt kellemes hőmérsékletet teremthet! Hűvös őszi estéken már nem elég közelebb húzódni a grillsütőhöz, hősugárzónkkal azonban a fűtetlen garázsban vagy műhelyben is kedvünkre barkácsolhatunk. Néhány strapabíró kültéri bútor, egy pofás hamutartó és egy ízléses hősugárzó segítségével akár télire is hangulatos dohányzóhelyet alakíthatunk ki. Az infravörös sugarak házi kedvenceinkre is jótékony hatást gyakorolnak majd, ahogyan az istálló és a keltető fűtésére is tökéletesen alkalmasak.

shutterstock_138079973.jpgS ha mindez még nem volna elég, a hősugárzókat a járda, a kocsibejáró vagy az ereszcsatorna fűtésére is felhasználhatjuk. Ezzel nemcsak a baleseteket és az esetleges anyagi károkat előzhetjük meg, de jelentős összeget is megspórolhatunk, hiszen a kültéri fűtésrendszerek kiépítése egyébként nem olcsó mulatság. Költekezés helyett dugjuk be hősugárzónkat a konnektorba, és intsünk búcsút a hidegnek!

Szólj hozzá!
Címkék: kert

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr5311827531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása