A fűtéssel lehet a legtöbbet spórolni

2015. január 03. 10:40

A család egyik legnagyobb kiadásának a lakás melegének biztosítása számít. A készülékek átnézése, szervize a hatékony működést célozza, de már azt is egyre többen tudják, hogy akár 20–30 százalékkal is megnövelhetik a fűtésszámlánkat a rosszul szigetelő nyílászárók. A hosszú távra szóló megoldást modern ablakok és ajtók beépítése jelenti, de egy-egy szezonban a néhány száz forintért megvásárolt purfix csík, vagy a nyílászárók formájának változását követő elasztikus műanyag tömítők is jelentős megtakarítást eredményezhetnek. 

dreamstime_s_30955369.jpg

A takarékosság egyszerű módja, ha csak akkor fűtjük 22–23 fokra a lakást, amikor otthon vagyunk, egyébként elegendő az alacsonyabb, 20 fok körüli hőmérséklet is. Vannak, akik a szigorú télben a lakásnak nem fűtik minden helyiségét, ilyen esetben a hideg szoba ajtajának szigetelését is gondosan ellenőrizzük.

 

Hosszú távon jelenthet komoly megtakarítást, ha a fűtőberendezések mellett a konyhai gáz- vagy villanykészülékek működésére is figyelmet fordítunk. Banális dolgoknak tűnhet, pedig súlyosan zsebre megy: csak akkor melegítsük elő a sütőt, ha feltétlenül szükséges. Figyeljünk arra, hogy a gázláng mindig az edény talpa alatt, középen legyen, mert a láng szegélyén a legmagasabb a hőmérséklet. Használjunk mindig az étel mennyiségéhez szükséges méretű edényt, és lehetőleg lefedve forraljunk benne vizet, illetve főzzük az ételt.

(via)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr566997337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása