Kenderköteles kopogtató /ajtódísz készítése

2013. június 11. 11:00

Anyagszükséglet:

- 3,5 méter kenderkötél (8 mm-es)

- 1 db hungarocell koszorú, (15 cm átmérőjű, 3 cm vastag)

- egy marék szép kavics

- ragasztópisztoly, sniccer, szigetelő szalag, kis darab szalag

1.         A kenderkötelet, amikor megvetted, a vágás felületen remélhetőleg körbetekerték szigetelő vagy sima ragasztó szalaggal, hogy ne bomoljon fel. Erre Te is ügyelj majd, amikor vágod a kötelet. Mi most annyiban segítünk, hogy ehhez a 15 cm-es koszorúhoz, pont ennyi kötélre lesz szükséged :)!DSC_9841.JPG

2.         Fogd meg a kötél végét, és ragasztópisztollyal rögzítsd a karika hátoldalán. Mivel a hungarocell melegre lágyul, és a ragasztópisztoly ragasztója forró, így óvatosan dolgozz, vigyázz a koszorúra is – ne nyomkodd túlságosan, meg főleg az ujjaidra, mert a ragasztó tényleg forró!

DSC_9842.JPG

3.         Kezd el körbetekerni a kötelet a karikán úgy, hogy 8 hurkolás után hagyj ki egy kis helyet. Ide fogjuk felrakni a későbbiekben a kavicsokat. A hurkolás közben párszor apró ragasztó pöttyel rögzítsd a kötelet a koszorúalaphoz, így biztos nem fog elmozdulni.DSC_9843.JPG

4.         A hurkolás során ügyelj az egyenletességre és arra, hogy a szálak szépen a képzeletbeli középpont felé mutassanak!

DSC_9844.JPG

5.         Amikor végeztél, a kötél betekert végét rögzítsd megint a koszorú hátoldalán.

DSC_9845.JPG

6.         Rendezgesd el a kavicsokat, majd csak miután elégedett vagy az eredménnyel, akkor kezd el felragasztani őket!

DSC_9849.JPG

7.         Ha végeztél a kavicsozással, fordítsd meg a koszorút, hogy a hátoldalát lásd, és ragaszd fel a kis darab szalagot, ez lesz a kopogtató akasztója.

DSC_9858.JPG 

Készen is lennénk, nincs már hátra, mint kiakasztani a vidám kopogtatónkat, és NAGYON várni a nyarat! Reménykedjünk, hogy a munkánk meghozza gyümölcsét, és a napokban tényleg beköszönt a tóparti-kavicsgyűjtős-napsugaras nyár!

 praktiker_kopogtato.jpg

TIPP: A munkának takarítás előtt állj neki, mert a kenderkötél nagyon szöszöl! Így ha végeztél, akkor  egy füst alatt kitakaríthatsz, és eltüntetheted a kötél okozta szösztengert! 

TIPP 2: Hungarocell koszorú helyett használhatsz sima szalmakoszorút is!

Brandt Diána a Masni bloggere

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr295346563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása