A mágnesfal és a festék barátsága

2011. október 03. 19:15

Balázsnál a harmadik barkács munkafázis a mágnesfal glettjének felvitele volt, amit aztán csodálatos pirosra festettünk. Mutatom a megkérdőjelezhető minőségű fényképet és a szuper videót, és mondom, hogy kell.

Mágnesfal glettelés és festés
A mágnesfal felvitele nagyon izgalmas volt, mert még sosem csináltam ilyet előtte, nemhogy mágnesfalat, de még sima falat sem gletteltem. Szerencsére Balázs profi volt és nagyon gyorsan megtanított!
Mi is az a mágnesfal? A mágnesfal egy vastartalmú glettanyag, egy réteg kb fél milliméter vastag, és két réteget kell felcuppanatni a falra ahhoz, hogy egy jól tapadó felület legyen, tehát, hogy elég  vasreszelék kerüljön a falra, amihez aztán szuperül tapad a mágnes.

Hogyan kerül a falra?
1.Először Metylan fal alapozóval kezeltük a felületet, hogy a felület egyenletesebb legyen és ne legyen annyira nedvszívó.

2.Majd festőszalaggal körberagasztottuk a glettelendő felületet,hogy ne menjünk ki a vonalból, majd simítókanállal felvittük az első réteget. Ez nagyon egyszerű volt, mert a mágnesfal glettanyag kicsi vasgolyócskákat tartalmaz, ami egyszerűen vezeti a smítókanalat.

3.A következő réteg felvitele kicsit izgalmasabb volt, mert a két réteg felvitele között maximum egy óra telhet el, de sok teendő van ebben az egy órában. Az első réteget keretező festőszalagot le kell szedni, mert az anyag gyorsan köt és, ha rászárad az anyagra, akkor a festőszalag eltávoltásánál beletéphet a felületbe, és ez nem jó.

4.Tehát első réteg festőszalag le, majd újra körbemaszkoljuk az egész felületet és jöhet a következő réteg.

5.Majd ha a második réteg is megvan, ismét leszedjük a szalagot és a készre gelttelt felületet minimum 14 órán keresztül száradni hagyjuk.

6.Ezután jöhet a festés. Latex alapú festéket használtunk (Héra selyemfényű falfesték), hogy a felület jobban bírja az igénybevételt, és könnyen tisztítható legyen. Balázs piros falának színkódja: S3060-Y90R, a Trilak színezőrendszer szerint.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr933276282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása