Parketta festés IGEN/NEM

2018. augusztus 14. 16:53

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője mutatja be, hogyan festette hófehérre a régi, kopott, hibás parkettáját. 

Nem az első az életemben, hogy parkettát festek, és ez a dolog sokszor megosztó is az olvasóim körében, ami teljesen érthető. Alapvetően én is az értékmentés híve vagyok, de vannak olyan helyzetek, amikor én festéssel mentem, ami menthető...

_dsc0447.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Munkamódszerek

2018. július 31. 14:10

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője mutatja be, mire jó a rend. 

Az itthoni barkácsmunkálatok során mindig rá kell jönnöm, hogy ha az ember a különféle munkafolyamatok során is rendet tart maga körül sokkal kényelmesebben, gyorsabban, hatékonyabban haladnak a dolgok és persze kevesebb a bosszúság. Lássuk csak, mire gondolok pontosan. 

_dsc0400.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Csináld magad: makramé ajtódísz

2018. július 30. 21:49

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Séllei Lilla, a Csirek blog szerzője mutatja be, hogyan készíthetünk látványos ajtódíszt.   

Tinikoromban állandóan karkötőt készítettünk magunknak a barátnőmmel. Az alap, dupla csomós makramé technikát használtuk, vagy egyenesen vagy V-alakban készült a “fonat”, sokat variáltunk a színekkel, így születtek a minták. Most is irtó népszerű a makramé, de ékszerek helyett, most újra a lakásdekorban hódítanak. Egészen bonyolult és látványos dolgokat lehet készíteni, de ennek az (ajtó)dísznek a megvalósításába nyugodtan vágjanak bele teljesen kezdők is!

diy_makrame_kesz.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Csináld magad: ananászos pikniktakaró

2018. július 24. 11:51

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készül a saját készítésű pikniktakaró. 

Nyár van, jó idő, napsütés, kellemes árnyék, lengedező szellő és persze hosszú nappalok! Többek között ez az időszak a legmegfelelőbb idő a piknikezésre! Ilyenkor jó, hogy minden szabad időnket a szabadban tölthetjük, töltekezhetünk, együtt vagyunk barátainkkal, családunkkal és nem utolsó sorban jókat eszünk. Viszont egy ilyen remek kültéri élményhez szükség van egy remek pikniktakaróra is, melyet akár magatok is elkészíthettek. Mi, most ananászmintával tettük színessé, de bármilyen mintát alkothattok rá - nyár van, szabadság! 

dsc_4855.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Geometrikus falikép egyszerűen papírból

2018. július 24. 11:26

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Séllei Lilla, a Csirek blog szerzője mutatja be, hogyan készíthetünk látványos papírdekorációt olcsón. 

Miért olyan népszerűek a papírból készült dekorációk? Mert kis költségvetésből látványos díszítéseket hozhatunk létre! Megmutatom, én hogyan készítettem geometrikus faliképet néhány színes lapból!

papirdekor_kesz.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Kell egy „flex”!

2018. július 23. 13:23

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője mutatja be, mire jó a sarokcsiszoló

Ugye, mindenki tudja, miről beszélek, bár a helyes kifejezés a sarokcsiszoló. Csak hát ez is olyan, mint a Stihl fűrész (=láncfűrész), Olfa kés (=sniccer) vagy éppen a Rotring ceruza (=nyomósirón), amikor egy gyártó cég neve, vagy maga a márkanév ragadt rajta az eszközön és így használjuk. Szóval, szükségem volt egy sarokcsiszolóra, hogy az egyik ajtótokon lévő zsanérokat le tudjam flexelni...

_dsc0162.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

A hálószoba “előtte”

2018. július 20. 11:22

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője mutatja be, hogyan újítja fel a hálószobáját. 

Nos, ideje egy helyiséggel odébb ugrani a lakásban, és az erkély után végre rátérni a hálószobára. Eddig ez volt a lakás azon pontja, amihez szinte hozzá sem nyúltam, most viszont végre komolyabban kezelésbe veszem!

_dsc0137.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Ezt a 10 dolgot ajándékozd el a háztartásodból, ha jó ügyet akarsz támogatni!

2018. július 17. 13:37

Az ember nemcsak azzal változtathat az életmódján, ha elhagy megannyi káros és felesleges szokást, de úgy is, ha otthonát rendbe teszi, és megválik azoktól a dolgoktól, amikre nincs már szüksége. Ennek egyik lehetséges és talán legjobb módja az adományozás. Összeszedtük, mi az a 10 dolog, amiről könnyűszerrel lemondhatunk, és amire másoknak nagy szüksége lehet.

1. Törülközők: hajléktalanszállók, állatotthonok, menhelyek, a törülközőre mindenütt nagy szükség van. 

1_157.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Tanuld újra a makramét!

2018. július 17. 12:23

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készül a makramé. 

Amikor kitaláltam, hogy milyen munkamenetet hozok nektek júliusban, és megosztottam a környezetemmel izgalmamat, hogy mennyire várom, hogy egy rég elfeledett, de nagyon szeretett és népszerű technikával készítsek fali díszt, mindenkinek volt pár kedves emléke, története, hogy náluk a családban ki-mikor-mennyit makramézott. Örültem a virágtartókról, fali díszekről, szatyrokról szóló emlékeknek, így még nagyobb örömmel osztom most meg veletek, hogy milyen egyszerű és milyen látványos is ez a csomózási technika, mellyel anyáink, nagyanyáink foglalatoskodtak a 80-as években! A retro makramé láz ragadjon el Titeket is!

dsc_4794.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Mini oázis az erkélyen

2018. július 17. 11:30

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője mutatja be felújított erkélyét.

Az elmúlt években sokszor láthattatok tőlem erkélyes témájú posztokat, és most is egy ilyen következik. Véget értek ugyanis az új lakásom erkélyének munkálatai, így most egyben mutatom meg az eredményt.

_dsc0650.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Ha unatkozik a gyerek, ezekkel a barkácsötletekkel foglald le!

2018. július 02. 09:36

A szülők tudják, a gyerekek nagyon tudnak unatkozni, a felnőtteknek újabb és újabb kreatív ötlettel kell előállniuk, ha nem szeretnék, hogy csemetéjük a tablet vagy az okostelefon segítségével kösse le magát. Összeállításunkban olyan mókás "Csináld magad!" ötleteket hoztunk, amik elkészítése nagy boldogság lesz.

A 3D-s festményhez nem kell más, mint borotvahab, ételszínezék, fehér folyékony ragasztó.

1_152.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Kis helyre kis polcok

2018. június 26. 10:55

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője mutatja meg, hogyan kell okosan kihasználni egy tenyérnyi sarkot. 

Az erkélyről már viszonylag sokat posztoltam, de még mindig van olyan sarka, amit nem mutattam meg Nektek. Pedig ez az egyik kedvencem, itt nevelem a kisebb növényeimet.

_dsc0608.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Muskátli mustra

2018. június 25. 10:18

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője mutatja meg muskátlibirodalmát.

Márciusban írtam arról, hogy vettem mindenféle növényt - többek között muskátli palántákat is - és elkezdtem a tavaszi kertészkedést itthon. Persze, az időjárás akkoriban még egyáltalán nem indokolta, hogy a földet túrjam, de valahogy annyira vágytam rá...

_dsc0584.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Csináld magad: így dobd fel sprayfestékkel a szőnyeged!

2018. június 25. 09:42

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog szerzője mutatja meg nekünk, mit jelent a maszkolás. 

Ez a technika, amit a most mutatunk Nektek nagyon egyszerű, de közben cseppet sem “barkácsillatú", mivel amikor nekiálltam a kész szőnyegeket fotózni,  a családom megkérdezte, hogy ezt miért csinálom, mert ez nem “csináld magad” projekt. Mondtam, hogy de, mert a szőnyeget én festettem. “Nemár!” - jött a válasz. De már! Így tényleg vágjatok bele bátran, akarom mondani, maszkoljatok bátran mintát rongyszőnyegre vagy rövid szálú szőnyegre és fessetek! Ahogy Nektek tetszik!

dsc_4744.JPG

Tovább
Szólj hozzá!