Ezt a 10 dolgot ajándékozd el a háztartásodból, ha jó ügyet akarsz támogatni!

2018. július 17. 13:37

Az ember nemcsak azzal változtathat az életmódján, ha elhagy megannyi káros és felesleges szokást, de úgy is, ha otthonát rendbe teszi, és megválik azoktól a dolgoktól, amikre nincs már szüksége. Ennek egyik lehetséges és talán legjobb módja az adományozás. Összeszedtük, mi az a 10 dolog, amiről könnyűszerrel lemondhatunk, és amire másoknak nagy szüksége lehet.

1. Törülközők: hajléktalanszállók, állatotthonok, menhelyek, a törülközőre mindenütt nagy szükség van. 

1_157.jpg

fotó: style-files

2. Tartós élelmiszerek: lekvárok, konzervek, szörpök... a legtöbb spájzban rengeteg olyan élelem halmozódik fel, amiről talár rég megfeledkeztünk, de másnak jól jöhet. 

2_158.jpg

fotó: flouronmyface

3. Konyha eszközök, amikből kettő van otthon: merítőkanál, fakanál, sajtreszelő vagy épp bögrék tömkelege, amit nem használunk, szintén mehet jótékony célra. 

3_151.jpg

fotó: topcabinetwiki

4. Könyvek, magazinok, újságok: hajléktalanszállók, vidéki iskolák, könyvtárak, várótermek, közösségi olvasótermek, idősek otthona, kórházak, se szeri se száma azoknak a helyeknek, ahol a betű hatalmas kincset ér.

4_149.jpg

fotó: rb

5. Játékok: óvodákban, nők és gyermekek számára fenntartott otthonokban a játékokból sosem lehet elég. 

5_140.jpg

fotó: etsy

6. Lepedők, ágyneműk: szintén hajléktalanszállókon, idősek otthonában vagy menhelyeken nagy hasznát veszik a tiszta, jó állapotban levő huzatoknak. 

6_141.jpg

fotó: apartmenttherapy

7. Tisztálkodószerek: a félig elhasznált tusfürdő, sampon, felbontatlan szappanok, intim kellékek, hajlakkok és egyéb pipereholmik is olyan háztartási kellékek, amikből hajlamosak vagyunk többet felhalmozni, majd a szavatossági idő után használatlanul elhajítani őket. 

7_135.jpg

fotó: pinterest

8. Háztartási kisgépek: ha kettő hajszárítónk, kávéfőzőnk, kenyérpirítónk vagy épp elektromos borotvánk van otthon, keressünk azoknak is új gazdát! 

8_133.jpg

fotó: bloglovin

9. Nem használt sporteszközök: focilabda, síléc, kinőtt korcsolya, roller vagy tollas, se szeri se száma azoknak a porosodó eszközöknek, amiknek más nagyon örülne, de nem engedheti meg magának. 

9_122.jpg

fotó: shannonleemiller

10. Tárgyak, amik másnak munkaeszköz lehet: varrógép, szerszámkészlet, fűnyíró, kerékpár, számítógép, rengeteg olyan tárgyat birtokolunk, amit mi ugyan nem használunk, másnak munkalehetőséget biztosítana. 
10_120.jpg

fotó: pinterest

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr7614118269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása