Lime, fahéj, fenyő - így készül a házi illatosító

2018. január 01. 16:05

Nagyon szeretem a természet illatait, a fenyőt, a citrusokat, a virágokat és a fűszernövényeket, éppen ezért az én otthonom mindig valamilyen "illatfelhőben" úszik. Most éppen az eukaliptuszra vagyok rákattanva, de az alábbi három receptet is gyakran használom. 

1_2.png

Hozzávalók: 1 lime, fenyőág, menta, csipet vanília és 2 fahéj

A hozzávalókat forraljuk fel vízben, majd engedjük, hogy a finom illatpára belengje a lakást. Ha kihűlt a víz, forraljuk fel újra, ha pedig már csak kevés víz van az edényben, töltsük újra. Egy-egy ilyen adag körülbelül 2 napig biztosít finom illatot. 

2_3.png

Hozzávalók: rozmaring, citrom, grapefruit, vanília, 2 fahéj

3_4.png

Hozzávalók: áfonya, narancs, szegfűszeg, 2 fahéj, késhegynyi szerecsendió

forrás: npdodge

Aki nem akar a tűzhely mellett ácsorogni, helyezze az összetevőket egy párologtató edénybe. 

4_87.jpg

forrás: theyummylife

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr8513538399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.