Traktorkerék, évgyűrű, 3D: ezeket a szőnyegeket látni kell!

2017. augusztus 30. 21:49

A tökéletes szőnyeg kiválasztása nem könnyű feladat: ma már akkora a kínálat, hogy szinte képtelenség egyetlen darab mellett letenni a voksot – és hogy ezt a problémakört tovább nehezítsem, olyan extrém, vicces és egyedi szőnyegeket mutatok, amiket nem látni mindennap.

szonyeg_altalanoskep.jpg

Látkép - Puha, látványos, extrém: Laurens van Wieringen olyan játékos szőnyeget álmodott meg, ami nemcsak a kicsiknek szórakoztató, de a felnőttek is értékelik. A látképszőnyeg alapanyaga szivacs. 

latkep1.jpg

Kavicsok - A kavicsok formája és mintázata ihlette meg Martina Schuhmann tervezőt, aki pihe-puha gyapjúból formálja a szőnyeg alapját adó „kavicsokat”.

kavics2.jpg

kavics_1.jpg

Virágmező - Tord Boontje tervező fejéből pattant ki annak a szőnyegnek az ötlete, ami a lakás négy fala közé viszi a zöld mező, a virágos rét másolatát.

viragmezo.jpg

Keréknyom - Az egyik legkézenfekvőbb szabályos minta a kerék lenyomata, nem csoda, ha ez a lakberendezésben is visszaköszön. 

kereknyom1.JPG

kereknyom2.JPG

Évgyűrűk - A Woody Wood terméknevet kapta Yvette Laduk különleges szőnyege, ami nemcsak küllemében idézi meg természetet, de alapanyagában is.

2_59.jpg

evgyuru.jpg

Madártávlat - A Sacramento Nemzetközi Repülőtéren található az a szőnyeg, ami a Sacramento-folyó látképét kopírozza madártávlatból. A szőnyeg Seyed Alavi tervező munkája.

madartavlat.jpg

Könyvszőnyeg - Az internet és az e-book olvasók idején nem meglepő, ha egyre több könyv válik feleslegessé, eredeti funkciója helyett pedig egy másikat találnak neki. Így tett Pamela Paulsrud is, aki kiselejtezett könyvekből készített látványos szőnyeget.

konyv.jpg

konyv2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr2712791640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása