Rendhagyó térelválasztás

2016. július 15. 10:46

Otthonunk külső és belső terei között meglehetősen egyoldalú a kapcsolat. Nem terítünk gyepszőnyeget a nappaliba, nem alakítunk ki tűzrakó helyet a konyhában, nincs úszómedence a fürdőszobában és nem nyugágyban forgolódunk éjszakánként, a háló, a fürdő, az étkező vagy a nappali azonban előszeretettel költözik ki a kertbe. Egy-egy szabadtéri helyiség berendezésével még csak-csak elboldogulunk, de ha több mindennek kell helyet szorítanunk, ugyanazzal a problémával szembesülünk a falakon kívül, mint belül: a térelválasztással.

shutterstock_391991770.jpg

El kell döntenünk, meddig tart a veteményes és hol kezdődik a virágoskert, ki kell találnunk, hova kerüljön a nyári konyha, miközben helyet kell hagynunk a játéknak és a pihenésnek is. A jó hír, hogy a külső térelválasztás semmiben sem különbözik a beltéritől. Ha nem akarunk nagy horderejű kertépítésbe kezdeni, csak néhány ötlet és egy-egy ügyes kiegészítő kell hozzá.

 

Akárcsak a nappaliban, egy-egy hasznos darab a kertben is feloszthatja a teret, de a teraszon, a lugas alatt vagy a terebélyes diófa árnyékában kerti bútoraink is jobban érvényesülnek. Utóbbiak hiányában mindenképpen érdemes megfontolnunk egy napernyő vagy napellenző beszerzését. Kerti bútorainkat könnyedén, kedvünk szerint mozgathatjuk, de a nyári konyha helyét érdemes alaposan megfontolnunk, hiszen sütés-főzések alkalmával mindenki a grillrács körül sürög-forog majd.

Amennyiben ódzkodunk az állandó nyári konyha kialakításától, gondolkozhatunk átmeneti megoldásokban is. Az egyik lehetőség a Lisszabon kerti sütő, ami helyhez kötött is meg nem is, hiszen akkor szedjük szét és rakjuk újra össze, amikor csak akarjuk. Ha nem tudjuk, vagy nem akarjuk saját magunk felépíteni a tűzrakó helyünket, választhatunk az előre kialakított betongrillek közül is. Akárhogy döntünk, szabadtéri étkezőnk látványosan elkülönül majd a kert többi részétől.

Végül, de nem utolsó sorban ne feledkezzünk meg a pihenésről sem! Késő tavasztól kora őszig nincs is annál jobb érzés, mint a délutáni sziesztát a kertben tölteni. Első ránézésre kempingfelszerelésnek tűnik, a függőágyak azonban tökéletesen alkalmasak arra, hogy diszkréten lerekesszük a kertben a saját kis pihenőszegletünk. És még csak be sem kell ágyaznunk magunk után.

 

Szólj hozzá!
Címkék: kert

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr648885668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása