Hogyan varázsoljunk egy kerti partiból fergeteges ünnepet?

2016. április 06. 07:00

Amikor a tavaszi madárcsicsergésen fölbátorodva égető szükségét érezzük egy jó hangulatú baráti csevejnek, maradjunk otthon és merészkedjünk ki a zöldbe! Az alábbi tanácsokat követve óriási mókában lehet részünk.

Először is gondolkodjunk nagyban! Ha tudjuk, hogy sok éhes száj lesz a kertünkben, sokat spórolhatunk azzal, ha a rágcsálnivalóktól kezdve az üdítőkig a családi kiszerelést választjuk. Műanyagpalackos szörpök helyett egy nagy kancsóban készítsünk limonádét és szervírozzuk citromkarikákkal díszített befőttesüvegekben.

dreamstime_s_68079121.jpg

Ha ezeket a csinos darabokat választjuk, a nyári befőzés miatt sem kell majd aggódnunk. Kevesebb szemét marad az este végére és spórolhatunk is azzal, ha a vizet nem papír-, hanem színes üvegpohárban szolgáljuk föl.

Jégkockába rejtett gyümölccsel az alján a legkisebb vendégeink sem utasítják majd el. A kerti lakomák egyik legnagyobb előnye az, hogy egyetlen büféasztal is elég hozzá, és senki sem bánja, ha álldogálva kell bekapnia pár falatot, ehhez azonban nem árt valóban hívogatóvá tenni az est fénypontját! Virágokkal, színpompás terítővel, tálkákkal és szalvétagyűrűkkel érdemes díszíteni! Bátran lazuljunk el és ne aggódjunk a grillező miatt: ezt a praktikus faszéngyújtó kéményt és minden más hozzávalót is megtalálunk a Praktiker webshopban. A móka végeztével ne felejtsük el a sütéskor visszamaradt hamut a földbe keverni; növényei hálásak lesznek érte.

Mi kerüljön a tányérra? Fussuk át a konyhakertekről szóló bejegyzést és pakoljuk tele a grillsütőt a kertből szüretelt zöldségekkel!

dreamstime_s_42704208.jpg

Hulladék keletkezése nélküli grillpartit még nem, a szelektív gyűjtésre való dobozokat viszont már föltalálták. Érdemes válogatni belőlük és fölcímkézni őket, így a vendégeinek a kertben sem lesz nehéz kiválasztani, hogy hova dobhatják a papír- az üveg- és a műanyaghulladékot.

dreamstime_s_30272052.jpg

Senkit ne tartson vissza a hívatlan betolakodók megjelenése, hiszen citronella gyertyákkal, rovarriasztókkal pedig garantáltan bogármentes környezetté varázsolhatjuk a kertünket, ahol egy átlagos összejövetel kültéri lámpákkallampionokkal és finom ételekkel megbolondítva igazi élmény, egy egyszerű hétvége pedig olyan háromnapos program lehet, ahol nonstop együtt lehetünk azokkal, akiket szeretünk.

Szólj hozzá!
Címkék: kert kerti buli

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr328558658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása