Hogyan válasszunk kempinget?

2014. augusztus 08. 06:37

Ha kempingezésre adjuk a fejünket, érdemes alaposan tájékozódni, hogy ne a helyszínen érjen minket kellemetlen meglepetés. Ha például hivatalos kempingbe mennénk, telefonáljunk oda előtte, lesz-e az adott időpontban, hely, ha tudunk, foglaljunk! Előfordulhat ugyanis, hogy például az általunk tervezett időszakban fesztivált, vagy más programot rendeznek a környéken, ami miatt kiteszik a „telt ház” táblát.

Az úti cél kiválasztásánál azt is kalkuláljuk bele, hogy a völgyek, az alacsonyabban fekvő területek jóval hűvösebbek, csapadékosabbak, így ennek fényében pakoljunk magunkkal meleg, vastag holmit. De a réteken is összegyűlik a hideg levegő, ami hajnalban harmat formájában csapódik le.

dreamstime_s_33739148.jpg

 Amikor megérkeztünk a helyszínre, keressünk olyan, vízszintes területet, ahol kényelmesen fel tudjuk állítani a sátrunkat. Arra is figyeljünk, hogy ne legyen közvetlenül mellettünk emelkedő talajszint, mert eső esetén több mint valószínű, hogy a sár, a csapadék alánk fog folyni. Ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy előfordulhatnak szabályozások is a kempingen belül, így nem biztos, hogy oda táborozhatunk le, ahová csak szeretnénk.

Kerüljük a magas növényzetet, ahol kullancsok, hangyák, egyéb rovarok gyűjtőhelye lehet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr906578543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása