Környezetbarát karácsonyi készülődés - "Anyu, kezdődik!"

2011. november 16. 00:54

Hát igen, elkezdjük az ünnepi készülődést itt a Praktiker háza táján.
Ebben a hónapban készítünk majd Mi is ünnepi díszeket, de én most kicsit körülnéztem a világhálón, hogy némi ötletet merítsek a következő hetekhez..és persze nem volt nagy meglepetés, hogy a Karácsony és az Hanuka ünnepe az ügyeskezűek egyik kedvenc időszaka. Böngészve a különböző képek között, végül úgy gondoltam, hogy egy olyan válogatással leplek meg Benneteket, ami nem a szokványos masnikötős, gömbakasztós, csilli-villi vonalat hozza.
Újrahasznosított, ötletes, otthoni dolgokból elkészíthető ajtódíszek, koszorúk és gyertyatartók SZIASZTOK!

Sosem használt nyakkendőkből vagy szép emlékű borozásokból összegyűjtött parafadugókból szuper ajtódísz készíthető, mutatom:

nyakkendős.jpgdugós.jpg

Bevállalós és műszaki zseni férfiak világítós CD koszorúval lephetik meg a családot.
Kerékpár és piknik fanatikusok pedig nyugodtan kombinálhatják a két hobbit ajtódísz készítéskor. Mindkettőhöz kell némi humorérzék szerintem, de mindenképp megéri a fáradtságot. Ha más nem, hát a szomszédoknak biztosan tátva marad a szája.

cd-s.jpgbiciklis.jpg

 

Országúti pihenőhely üzemeltetők vidám, családias perceket szerezhetnek a pihenőre megálló kamionsofőröknek ezzel a csodálatos darabbal...csajok pedig ezt az ötletet használva, néhány csillogós angyalka dísszel kiegészítve, valódi otthonos hangulatot varázsolhatnak egyszerűen a garázsba.traktoros.jpg

 

Az ünnepi, koszorús ajtó és egyéb díszeken kívül ennek az időszaknak a főszereplői természetesen a gyertyák, az Adventi koszorún és a Hanuka gyertyatartón.

A bármilyen ételt tartalmazó adventi koszorú nálam tuti, nem bírná ki karácsonyig.
Ezért én, egészségügyi okokból, az almásra szavazok...

bejglis.pngalmás.jpg

 

A sütőformás  viszont pont egy olyan darab, amit itthonra is bármikor elkészítenék..félkézzel, csukott szemmel, csinosra...a hozzá passzoló ajtódísszel együtt. Pont nekem való, úgyis végigrohanom általában az év utolsó hónapjait, és sütni valószínűleg megint nem lesz időm.

konyhai.jpgsütőformás.jpg

 

Az almás történet akár több gyertyával is elkészíthető, a sütőformás egy őzgerinc formába adaptálva szuper Hanuka gyertyatartóvá varázsolható, de biztos, ami biztos, (meg mert találtam is néhányat), mutatok még opciókat.

hanuka mécsestartós.jpg

Gyerekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek színesen és ötletesen.
A kindertojástartósnál szerintem papírból van a gyertya...és érdemes a zárt tartókba homokot vagy sót tenni, hogy ne boruljon fel könnyedén.

hanuka_szamos.jpg

 

És természetesen itt sem maradhat ki a sorból a geek-ek öröme, ha már ajtódíszből mutattam CD-s világítóst, íme a l maga. Tudom, hogy kicsit talán bizarr, de nekem tetszik

hanuka_ledes.jpg

Hamarosan mi is nekilátunk és Nórával elkészítjük a saját karácsonyi kollekciónkat, de addig is jó ötletelés és készülődést mindenkinek. Mert tudjátok, sosincs túl korán elkezdeni az ünnepi készülődést, és a neten számtalan karácsonyi tematikájú honlap van..ha csak a felét végigböngészitek, akkor is szilveszterkor álltok majd fel legközelebb a gép elől.
Ezért én inkább azt javaslom, hogy elő a saját ötletekkel, a sok kis évek óta elpakolt csillogós kacattal és rendezzetek egy szuper családi, készülődős hétvégét..mert végül is erről kellene, hogy szóljon a felkészülés, nem?
Jó munkát!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr643386042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2011.11.17. 13:18:14

A traktorgumi, és a bicigli kerék nagyon frappáns ötlet. Igaz jót mosolyogtam rajta.

Juko 2011.11.17. 14:45:13

Kedves Gabi! Kreatív vagy, mint mindig! :-)))))

xaba99 · http://landf.blog.hu 2011.11.17. 15:27:46

nem azért, de hogy jön a hanuka a karácsonyhoz?

vuvuvu2 2011.11.17. 16:10:12

@Lakásfelújító Feri: basszus tanulj már meg helyesen írni! BICIKLI
süti beállítások módosítása