Étkező az ellentétek között

2011. október 17. 11:02

Ahogy a Facebook oldalunkon írta valaki, úgy tűnik hogy Újratervezés pályázatunkban most a Kornélia-széria van.
A terv a szeptemberi szavazáson nagyon nagyon izgalmas versenyben győzött, ahogy a házigazdáktól megtudtam konkrétan egész hivatalokat és iskolai osztályokat mozgósítottak az utolsó néhány órában.
Már csak azon gondolkozom, hogy vajon, akkor Judit, a második helyezettünk, szavazótábora honnan lehetett?

Remélem, emlékeztek még a tervre:

 Facebookra_Kornélia.jpg

Múlt héten meglátogattam Kornéliáékat, felmértem az étkezőjüket és nem utolsó sorban megismerkedtem az elképesztő cuki fekete cicájukkal is.

DSC01376_1.JPG

 Szépen áll össze az anyaglista, és hogy pontosan mit is fogunk Náluk csinálni. Ez az étkező arra lesz jó példa, itt a felújítás sorozatunkban, hogy kis változtatásokkal, hogyan lehet nagy hatást elérni. A továbbiakban ezekről a kis változtatásokról fogok beszámolni, és remélhetőleg November elején, amikor bemutatjuk a kisfilmünket, Benneteket is meggyőzünk majd arról, hogy "kis kalappal is lehet nagyot köszönni".

 Csíkok a falon - hangulatos élmény festés

 Bár Kornélia saját bevallása szerint a meleg színeket kedveli, valami miatt a lakásba mégis inkább ezt a barna-kék színharmóniát választotta. A nappali tapétája az,ami színeiben az étkező falát is inspirálta.
Ez pedig a barna-türkiz.
Ez a színkombináció önmagában is elég izgalmas, hiszen a 7 színkontraszt közül a hideg-meleg kontraszt az, amit első sorban hoz, ezért egészítik ki egymást. Viszont azért szokatlan (és szerintem az egyik legszebb is), mert a komplementer kontrasztot, amit eléggé szeret a szemünk, megtörjük azzal, hogy a kékhez nem narancssárgát párosítunk, hanem barnát, amit akár a kék és narancssárga összekeverésével is megkaphatunk.
Amitől ez a fal nem hideg hatású lesz, hanem inkább meleg, az az, hogy a mennyiségi kontraszttal játszunk.

Ha megnézitek a képet a barna sávok (tehát a meleg színárnyalat) nagyobb sávokat foglalnak el. A hatás teljesen más lenne, hogyha a kék dominálna, és akkor is hogyha a sávok egyenlő szélességűek lennének és a kék és a barna ugyanolyan mennyiségben jelenne meg a falon.
Amikor egynél több színt választunk a falunkra érdemes a színkártyákat kicsit összehajtogatni és arányaiban is egymás mellé tenni a színeket, így könnyebben el tudjuk majd képzelni, ami a falon lesz.
Ezt tettem én is:

 DSC01387.JPGDSC01386.JPGDSC01389.JPG

És akkor még nem beszéltem az ezüst csíkokról, ami olyan ezen a falon, mint a tortaszelet tetején a csöppnyi tejszínhab. Ez éppen csak egy kicsit szól bele az öszképbe, de nélküle egy egyszerű csíkos falunk lenne, ezek a vékony csíkok csempészik a csíkok közé a dögösséget. Ezt Héra design festékkel fogjuk megoldani.

 hera.jpgtrilak.jpghera_design.jpg

A színek kiválasztáshoz elkértem egy maradék darabot Kornéliák tapétájából és a színkártyát szétterítve a tapétán igyekeztem a passzoló kódokat megtalálni.
Nem, egyáltalán nem volt könnyű feladat.

 DSC01378.JPGDSC01383.JPG


Szerkesztettség és játékosság - minta a falon és a polc

A csíkos fal erősen mérnöki és kemény hatású, ezt oldjuk majd az inda motívumokkal, amik stencil festéssel kerülnek majd a csíkos falra. A növény motívumok nem csak a szerkesztettségbe hoznak játékosságot, hanem az erős vízszintes irányt is oldják.
Az addig szép és jó, hogy kifestettük a falat és tuti, hogy nagyon csinos lesz így is, de van itt még valami, amivel adunk neki némi funciót. Ez pedig a polc, amit képkeretbe raktunk. Vagyis nem egyszerűen képet rakunk a szépen festett falunkra, hanem egy élő kollázst, ami változhat, azzal, hogy átrendezzük.
A polcot a Praktikerben kapható dekorlécekből kreáljuk majd meg, és természetesen ezt is ezüstre festjük. Így egyszerre lesz szerves része és dísze a falnak.

 polc.jpg

léc.jpgnégyszögléc.jpgezüst_spray.jpg

 

 Puhulások - függöny, székszoknya, asztal - Cosy at Home

Mindig kérdés az, hogy a ferde falfelületre hogyan rakjunk függönyt. Mi itt a két karnisos megoldást választottuk, és hozzá a Cosy-at-home termékcsalád, szép nyers színű függönyeit, hogy az ablak körül kicsit puhítsuk a felületet.

 függöny.jpgkarnisrúd.jpgkonzol.jpg

A székekre izgi szoknya kerül, amit könnyen elkészíthetünk egy nagyobb anyagdarabból. Mi abroszból fogjuk csinálni és némi szalaggal dobjuk majd fel az összhatást.
Az asztalra új abroszt és napos sárga textilalátéteket választottunk Nórával, hogy a kék és barna őszi komolyságába becsempésszük a napsütést.

szekszoknya.jpgasztalterítő.jpgtanyeralatet.jpg

Az asztal alá egy nagy bambuszszőnyeget rakunk, hogy a kő hidegségét melegséggé varázsoljuk. Színes kaspókban növények kerülnek a polcra, és Nóra egy meglepetés virágos-tállal készül az asztalra.

bambusszőnyeg.jpgkaspók.jpg


 Szokás szerint megmutatom még az információkkal felturbózott tervet itt a végén is. Ha pedig valamit most kihagytam a felsorolásból, arról a következő hónapban, amikor az elkészült étkezőt mutatjuk be, biztosan esik majd több szó is.

Feliratos copy.jpg

 Már nagyon várom én is, hogy készen láthassam..de addig még sok-sok rajzolás, sablonkészítés, barkácsolás és varrás vár ránk, ami szintén szuper lesz!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr153308924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása