Mutatjuk, hogyan készül az egyik legtündéribb kerti dekoráció

2017. május 22. 08:18

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk tündéri kerti dekorációt. 

dsc_2183.JPG

Az elmúlt napok időjárása alapján, bátortalanul ugyan, de kijelenthetjük, hogy itt a nagybetűs tavasz! Egyre több időt töltünk a kertben, kirándulunk madár csicsergésben vagy épp egy jó bodza szörppel hűsölünk a nap végén a teraszunkon. Ezekkel a vintage kerti madárkákkal cserépbe ültetett virágainkat, bokrainkat vagy épp kerti cserjéinket is díszíthetjük, legyen minden színes, szép és tavaszi!

Tovább
Szólj hozzá!

Sok az üres borosüveged otthon? Így használd fel!

2017. május 17. 09:11

Bortermelő barátaimnak köszönhetően mindig akad otthon egy-egy üveg jó bor, ami előbb-utóbb elfogy ugye, de az üveg megmarad, ami számomra a kreatív lehetőségek tárháza. Az üvegből készülhet madáretető, szélcsengő, de ha sok üvegünk van otthon, még egy fal is. Mutatom a kedvenceimet. 

Ehhez ugyan speciális üvegvágóra van szükség, a müzlitartó ötlete zseniális. 

10_22.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Hírességek és dollármilliókat érő otthonaik

2017. május 12. 11:52

Van egy tuti tippem azoknak, akik nem tudják, honnan inspirálódjanak: a hírességek kacsalábon forgó palotáival kereskedő ingatlanirodák weboldalin rengeteg ízlésesen berendezett otthonba "léphetünk be", ahonnan profin megválasztott színeket, formákat, megoldásokat lehet ellesni. Mutatok néhányat!

Jennifer Anistont ilyen kilátás várja otthon

jennifer-aniston-rental-8_jpg_rend_hgtvcom_966_644.jpeg

Tovább
Szólj hozzá!

Így termessz zöldséget a balkonon!

2017. május 02. 23:17

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Kiszel Péter kertészmérnök, az ELTE Füvészkert főkertésze mondja el nekünk, hogyan érdemes az erkélyen kertészkedni. 

kiszel_peter.jpg

fotó: Ambrus Marcsi

Szeretnénk haszonnövényeket, zöldségeket termeszteni, de nincs kertünk? Semmi gond, hiszen ehhez egy balkon is elég! Most elárulom, - lépésről lépésre, - hogyan, és mivel érdemes kísérletezni.

Tovább
Szólj hozzá!

15 gyerekszoba, ahol boldogság felnőni

2017. május 02. 23:04

Szerencsés embernek tatom magam, mert békés, biztonságos és kalandokkal teli gyermekkorom volt, a szüleim mindent elkövettek, hogy mesés emlékek között nőhessek fel. Ennek szükségszerűen része volt a gyerekszobám, amit a szüleim közösen "barkácsoltak" nekem. Volt benne indián sátor, hinta, táblafestékkel lekent ajtó, békét árasztó fények, falra rajzolt angyalkák és megannyi könyv. Ebben az összeállításomban most olyan gyerekszobákat mutatok, amik ezeket az emlékeket hozzák vissza. 

A nyugodt atmoszféra egyik legmeghatározóbb eleme a falszín: nekem a zöld mélyebb, szürkébe hajló árnyalatai adják meg ezt az érzést.  

10_21.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Készíts tojástartót faágból, gördeszkából és borosüvegből!

2017. április 19. 17:37

Egyik legnagyobb gyengém a reggeli műfaja. Rajongok a pirítósért, a sajtokért, a felvágottakért, a vajért, a friss zöldségekért, a különféle kencékért, és persze a tojásért; egészen pontosan a 3 perces lágytojásért, amit méltó trónjába, a feles pohárba ültetek. Ennél persze léteznek ezerszer kreatívabb megoldások is. Mutatom! 

A faágból készített tojástartó egyenesen zseniális ötlet. Nemcsak környezetbarát, de szép is.

15_10.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Komposzt, eleség, rovarriasztó: ennyi mindenre jó a tojáshéj

2017. április 16. 13:17

Még soha nem mertem utánajárni, hogy a tojásfogyasztásnak mi a maximális mennyisége, a mi családunkban ugyanis annyi tojás fogy, hogy azt le sem merem írni. Éppen ezért nem véletlen az sem, hogy a tojás felhasználásának millió módját ismerjük és alkalmazzuk. Ez alól a tojáshéj sem kivétel.

Palántázás idején a nagymamám a földbe hintett egy kevéske összetört tojáshéjat, hogy a fejlődő növények kalciumhoz juthassanak. De nemcsak tápanyagként hasznosítható, a kártevőket, csigákat is távol tartja, apróra zúzva ugyanis pont úgy működik, mint az éles üvegszilánk. 

dreamstime_m_68865887.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

15 kerti tűzrakó, ami meghozza a kedved a sütögetéshez

2017. április 15. 15:19

Szüleim családi házában kertrendezéssel indult a tavasz: fákat ültettünk, füvesítettünk, kerítést állítottunk, utat építettünk, kerti bútorokat festettünk, most pedig a kert egyik legfontosabb elemén, a kerti tűzrakón dolgozunk. Hosszas keresgélés után úgy döntöttünk, hogy beton zsalukőből építjük meg, de azért mutatok néhány elképesztően kreatív megoldást. 

6_20.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Ezzel a nászajándékkal nem lehet mellélőni

2017. április 06. 21:12

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Fekete Zsuzsanna, a Termosz blog kreatív szerzője mutatja meg, miért éri meg saját kezűleg elkészíteni a nászajándékot. 

zsu.jpg

Ez az ajándék egy barátom esküvőjére készült. Nászajándéklista híján magamnak kellett kitalálni valami gyors, pénztárcakímélő és felejthetetlen megoldást. Böngésztem a neten, hogy mit adhatnék ajándékba, aztán rátaláltam a falmatricákra, és azt gondoltam, ha falra ragad, akkor a fára is fog.

10_18.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Tiszta. Egyedülálló. Társat keres - Párkereső zokniknak

2017. április 04. 18:27

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Séllei Lilla, a Csirek DIY-blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, mi a megoldás a magányosan kallódó félpár zoknik társkeresésére. 

lilla.jpg

Nálunk folyton félpár zoknik bukkannak fel, amiket aztán ide-oda rakosgatok, és ha szerencséjük van, nem tűnnek el addigra, mire meglesz a párjuk. Most nekik készítettem mutatós párkeresőt - növelve ezzel az esélyeiket.

zokni_7.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Kicsi lakások, nagy ötletek

2017. március 30. 20:31

Amióta az eszemet tudom, mindig kicsi lakásokban laktam, éppen ezért hajlamos vagyok azt hinni, hogy tárolás terén már nem tudnak újat mutatni nekem. Persze ez nem így van, mindig szembejön velem egy zseniális öltet, amivel még nem találkoztam. Mutatok 15 megoldást, amit most azonnal szívesen vennék a saját kicsi lakásomban is. 

4_22.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Használd bátran a táblafestéket! Ennyi mindenre jó!

2017. március 28. 20:06

A táblafesték az egyik legjobb barátom, ha életem során száz litert nem festettem el belőle, akkor egyet sem. Nemcsak a saját lakásomban vetem be előszeretettel, de a családom és a barátaim otthonába is "bevittem". Mutatom, mennyi mindenre jó. 

A konyhában azért hasznos megoldás, mert felkerülhetnek a falra a kedvenc receptek, a leghasznosabb telefonszámok, de üzeneteket is hagyhatunk rajta. 

2_21.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Így rejtsd a szekrénybe a tévéd!

2017. március 23. 18:01

Bevallom, nem vagyok a tévé nagy barátja. Amíg egyedül éltem, nem is volt készülékem, ám amióta házas vagyok, a televízió is megérkezett az otthonomba. Eleinte nehezen viseltem a jelenlétét, aztán eszembe jutott, hogy akár el is lehetne rejteni. Így került a tévé elé egy tolóajtó, ami legnagyobb boldogságomra gyakran elnyeli a tévét. 

3_18.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

15 kreatív ötlet a fűszerek tárolására

2017. március 22. 16:47

Biztos vagyok benne, hogy a fűszerek tárolása már sok embernek feladta a leckét. Az agyongumizott papírzacskók, a kiömlő porok, az átláthatatlan dobozok mind arra kényszerítik az embert, hogy kitaláljon egy okos és kényelmes rendszert. Az én konyhámban egy külön fiókot kaptak a névtáblával ellátott kis üvegcsék, de mutatok további 15 kreatív ötletet, aminek sokan örülnek majd. 

A spájzajtó belseje nem maradhat kihasználatlanul. 

5.jpeg 

Tovább
Szólj hozzá!

Olcsó és okos: 20 megoldás a kerti szerszámok tárolására

2017. március 20. 07:45

Számomra a kerti sufni komoly kihívás: mindössze 5 négyzetméter áll rendelkezésemre ahhoz, hogy elpakoljam a fűnyírót, a kerti szerszámokat, a kettő darab kerékpárt és a kerti öntözőrendszert. Évek óta halogatom a rendrakást, de megfogadtam, idén nem marad el. Mutatom, milyen ötleteket használok a tér okos kihasználásához. 

Ami biztosan felkerül a falra, az a perforált lemez, ezzel ugyanis elképzelhetetlenül sok helyet képes megspórolni az ember. 

5_15.jpg 

Tovább
Szólj hozzá!

Csináld magad: 15 kreatív és olcsó bútorötlet a kertbe

2017. március 19. 17:33

Ha nagyszüleim most lennének fiatalok, biztos, hogy bútorfelújítással foglalkoznának, náluk ugyanis már harminc évvel ezelőtt sem ment semmi kárba, a szegénység nem engedte. Az ő falusi kis házikójukban virágtartó lett a malomkőből, szerszámtartó a megfáradt ruhásszekrényből, és térelválasztó a régi konyhaajtóból. Az alábbi 15 olcsó bútor ötlete akár tőlük is jöhetett volna.

Igazi modern kerti ülőalkalmatosság készülhet a kopott abroncsból és spárgából...

1_20.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

12 mellékhelyiség, amit azonnal elfogadnál

2017. március 16. 10:01

Lakberendezés és mellékhelyiség: olyan téma ez, amivel csak ritkán foglalkozunk, pedig ez a helyiség is otthonunk szerves része. Ahhoz, hogy meghozzam a kedvet a tér újragondolásához, elhoztam néhány olyan megoldást, amibe azonnal beleszeret az ember.

A színes falfestés, csempe vagy tapéta ötlete még a leghidegebb mosdóból is játszóteret varázsol. 

1_18.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

15 függöny, melyek közül nem lehet választani

2017. március 15. 15:37

Bevallom, soha nem szerettem a függönyöket, mindig a színes ablakkeret és az üvegmatrica felé húzott a szívem, de most nem nagyon van más választásom, felújított nappalim hatalmas ablakai függönyért kiáltanak. Mivel a szoba skandináv stílusú, vagyis a fehér és a homokszínek az uralkodók, nincs megkötve a kezem, csak épp választani nem tudok. Mutatom, eddig melyik színek és megoldások fogtak meg. 

Színvilágában ez a skandináv megoldás tökéletes lenne: nem túl hideg, nem túl meleg. 

7_11.jpg

Tovább
Szólj hozzá!