Így rejtsd a szekrénybe a tévéd!

2017. március 23. 18:01

Bevallom, nem vagyok a tévé nagy barátja. Amíg egyedül éltem, nem is volt készülékem, ám amióta házas vagyok, a televízió is megérkezett az otthonomba. Eleinte nehezen viseltem a jelenlétét, aztán eszembe jutott, hogy akár el is lehetne rejteni. Így került a tévé elé egy tolóajtó, ami legnagyobb boldogságomra gyakran elnyeli a tévét. 

3_18.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

15 kreatív ötlet a fűszerek tárolására

2017. március 22. 16:47

Biztos vagyok benne, hogy a fűszerek tárolása már sok embernek feladta a leckét. Az agyongumizott papírzacskók, a kiömlő porok, az átláthatatlan dobozok mind arra kényszerítik az embert, hogy kitaláljon egy okos és kényelmes rendszert. Az én konyhámban egy külön fiókot kaptak a névtáblával ellátott kis üvegcsék, de mutatok további 15 kreatív ötletet, aminek sokan örülnek majd. 

A spájzajtó belseje nem maradhat kihasználatlanul. 

5.jpeg 

Tovább
Szólj hozzá!

Olcsó és okos: 20 megoldás a kerti szerszámok tárolására

2017. március 20. 07:45

Számomra a kerti sufni komoly kihívás: mindössze 5 négyzetméter áll rendelkezésemre ahhoz, hogy elpakoljam a fűnyírót, a kerti szerszámokat, a kettő darab kerékpárt és a kerti öntözőrendszert. Évek óta halogatom a rendrakást, de megfogadtam, idén nem marad el. Mutatom, milyen ötleteket használok a tér okos kihasználásához. 

Ami biztosan felkerül a falra, az a perforált lemez, ezzel ugyanis elképzelhetetlenül sok helyet képes megspórolni az ember. 

5_15.jpg 

Tovább
Szólj hozzá!

Csináld magad: 15 kreatív és olcsó bútorötlet a kertbe

2017. március 19. 17:33

Ha nagyszüleim most lennének fiatalok, biztos, hogy bútorfelújítással foglalkoznának, náluk ugyanis már harminc évvel ezelőtt sem ment semmi kárba, a szegénység nem engedte. Az ő falusi kis házikójukban virágtartó lett a malomkőből, szerszámtartó a megfáradt ruhásszekrényből, és térelválasztó a régi konyhaajtóból. Az alábbi 15 olcsó bútor ötlete akár tőlük is jöhetett volna.

Igazi modern kerti ülőalkalmatosság készülhet a kopott abroncsból és spárgából...

1_20.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

12 mellékhelyiség, amit azonnal elfogadnál

2017. március 16. 10:01

Lakberendezés és mellékhelyiség: olyan téma ez, amivel csak ritkán foglalkozunk, pedig ez a helyiség is otthonunk szerves része. Ahhoz, hogy meghozzam a kedvet a tér újragondolásához, elhoztam néhány olyan megoldást, amibe azonnal beleszeret az ember.

A színes falfestés, csempe vagy tapéta ötlete még a leghidegebb mosdóból is játszóteret varázsol. 

1_18.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

15 függöny, melyek közül nem lehet választani

2017. március 15. 15:37

Bevallom, soha nem szerettem a függönyöket, mindig a színes ablakkeret és az üvegmatrica felé húzott a szívem, de most nem nagyon van más választásom, felújított nappalim hatalmas ablakai függönyért kiáltanak. Mivel a szoba skandináv stílusú, vagyis a fehér és a homokszínek az uralkodók, nincs megkötve a kezem, csak épp választani nem tudok. Mutatom, eddig melyik színek és megoldások fogtak meg. 

Színvilágában ez a skandináv megoldás tökéletes lenne: nem túl hideg, nem túl meleg. 

7_11.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

20 extrém színkombináció, ami nagyon is működik

2017. március 14. 10:40

Bár mindig izgatottan várom az aktuális év trendszínét, soha nem tudnék lemondani a színpaletta többi színéről sem. Nem véletlen, hogy otthonomban - ahol már tíz éve lakom -, már hétszer kifestettem, és persze mindig más és más színkombinációt választottam. Most 20 olyan szokatlan színpárt mutatok, amik közül képtelen lennék választani. 

Levendula + pávakék

11_7.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

15 kreatív ötlet, amivel feldobhatod a zuhanyfüggönyt

2017. március 07. 20:36

Két nap múlva elkészül az új zuhanykabinom, pontosabban az új, épített zuhanytálcám, hozzá pedig egy egyszerű függöny, amit majd az alábbi megoldásokkal szeretnék feldobni. 

A zuhanyfüggöny szélére ragasztott textilcsík egyszerű, de elegáns megoldás. 

2_12.jpg

1_15.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

10 elképesztően gyönyörű padló a szerelem városából

2017. március 06. 21:04

Bár az orrlógatást nagyon nem szeretem, ha legközelebb Párizsban járok, biztos, hogy kipróbálom. Rátaláltam ugyanis Sebastian Erras fotós Instagram oldalára, ahol rendre párizsi padlókról posztol képeket - és bebizonyítja, hogy néha tényleg nem árt a lábunk elé nézni. Elhoztam pár mesés mozaikot, csempét és konyhapadlót. 

Ha külön-külön nézzük a járólapokat, látszatra nem illenek össze, az összhatás mégis tökéletes. 


Ha valaki eddig nem szerette a mozaikot, majd most megszereti. 

Tovább
Szólj hozzá!

Fregoli, újságtartó, éjjeliszekrény: új szerepekben a létra

2017. március 02. 17:45

Eredetileg a rémes, fémvázas ruhaszárítómat szerettem volna valami izgalmas darabra lecserélni, amikor szembejött velem egy kék létra, amit kreatív gazdája fregoli helyett szerelt a plafonra, hogy aztán vállfákat aggasson rá, amire megannyi vizes ruha felfér. Ekkor döbbentem rá, mennyi lehetőséget rejt egy teljesen átlagos létra. 

Tulajdonképpen adja magát, hogy a létrából polcot készítsünk, amin nemcsak a hétköznapi porfogók férnek el, de virágok, cipők, poharak is. 

1_14.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

10 könnyen elkészíthető akasztó az előszobába

2017. február 28. 09:55

Számomra az előszobai akasztó tipikusan egy szükséges nyűg, amivel sehogy nem sikerül megbarátkoznom. Mivel azonban elhagyhatatlan része a lakásnak, próbálok pozitívan hozzáállni a műfajhoz. Most tíz olyan kreatív akasztatót mutatok, amivel megszerethető ez a nem túl szimpatikus bútordarab. 

Legnagyobb kedvencem a színes lécek és akasztók varázslatos kombinációja.

1_11.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Bolti képek helyett ezekkel dekoráld otthon a falat!

2017. február 26. 10:04

Nem tudom, ki hogy van ezzel, de én nem szeretem a tucattermékeket. Különösen a ruhaneműk és a lakberendezés területén viselem nehezen, ha pont olyan ruhát veszek magamnak, mint a kolléganőim, és azokkal a bútorokkal, dekorációkkal díszítem a lakásom, mint a barátaim. Éppen ezért az otthonomban a lehető legtöbb dolog saját vagy egyedi készítésű - különös tekintettel a képekre, faldíszekre. 

Legnagyobb kedvenceim azok a megoldások, amik főszereplői a családi fotók. 

4_8.jpg

3_7.jpg

forrás: diyrally

5_6.jpg

forrás: housebyhoff

6_8.jpg

forrás: prettydesign

14_3.jpg

forrás: homebnc

Tovább
Szólj hozzá!

Csináld magad: különleges lámpaburák fillérekből

2017. február 23. 12:47

A nagyszüleim bár nem voltak tehetősek, kicsi falusi házikójuk simán befért volna egy lakberendezési katalógusba; annyi csodát 50 négyzetméteren azóta sem láttam. Nagymamám már akkor felfedezte magának a DIY, avagy a Csináld magad! műfaját, és minden feleslegesnek, haszontalannak és kukába valónak hitt tárgynak megmentette az életét. Így lett a rozoga kotyogós kávéfőzőből virágtartó, a fonott székből virágtartó, a kipurcant rádióból éjjeliszekrény, a félig leégett lámaburából pedig otthonuk első számú hangulatfelelőse. Ez utóbbit több méter mélyvörös fonallal tekerte körbe, a végeredmény pedig egy lélegzetelállító, vadonatúj lámpa lett. Bár ez az alkotása sajnos elveszett, kreatív örökségének hála, a lámpaburákért én is megszállottan rajongok. Ennek örömére hoztam néhány filléres ötletet azoknak, akik szeretik, ha lakberendezési tárgyaik kicsit eltérnek a megszokottól. 

A legjobban ez a darab hasonlít nagymamám egykori lámpájára

1_8.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Ennyi mindent építhetünk a gyerekeknek újrahasznosított kartondobozokból

2017. február 22. 07:43

Legutóbb, amikor a harmadik sorszámú zuhanykabinomat kicsomagoltam, azon görcsöltem, hogy hova fogom eltenni azt a rengeteg kartonpapírt, amibe a kabint rejtették. Aztán eszembe jutott, hogy a konzerves doboz mellett a kartonnak is lehet sok-sok élete. Hát nem tévedtem! 

Egy kreatív szülő tényleg mindenben meglátja a lehetőséget, zuhanykabinom csomagolása akár így is végezhetné.

10_4.jpg

8_5.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

10 visszafogott, mégis gyönyörű babaszoba

2017. február 20. 13:26

Soha nem hittem volna, hogy mennyire izgalmas és szép tud lenni az a kilenc hónap, amíg az ember első unokaöccse érkezését várja. Az egész család boldog lázban ég, visszaszámol és segít, ahol tud. Én a babaszoba kialakításában segédkezem, a szülők ugyanis csak annyit tudtak biztosan, hogy egy visszafogott, mesés térről álmodnak, ahol babának lenni jó. Annyit azért még hozzátettek, hogy nem szeretnének egy tipikus fiús szobát, vagyis ne legyen minden kék, helyette domináljanak a természetes alapanyagok és a fehér szín. Mutatom, mi az a tíz szoba, ami alapján inspirálódtunk. 

A skandináv stílus a babaszobában is békés, tiszta, természetes és harmonikus világot teremt, ami nem kér a harsány, zavaró színekből, a műanyag felületekből. 

1_6.jpg

forrás: makeahome

6_4.jpg

forrás: rhbabyandchild

Tovább
Szólj hozzá!

Csináld magad: 9 kreatív alvóhely kutyusoknak

2017. február 17. 09:46

Amióta életem része lett Fricike, az ezüstszőrű uszkár, azóta tudom, micsoda erős kapocs alakulhat ki gazdi és kutya között. Túlzás vagy nem, számomra ez a kiskutya felér egy családtaggal, nem csoda hát, ha otthonomban – egy régi bőrönd személyében – külön kuckó jutott neki. Miközben ötletek után kutattam, ezeket a kreatív, saját készítésű kutyapamlagokat találtam. 

Kutyafekhely bőröndből

Megszállott bőröndgyűjtő vagyok, otthonomban minden szekrény tetején ott sorakoznak a régi bőröndök, kézenfekvő volt hát, hogy Fricinek ebből készüljön a trón. 

0.jpg

1_5.jpg

2_3.jpg

3_3.jpg

4_3.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Éljen az újrahasznosítás! Íme a konzerves doboz 8 élete

2017. február 14. 09:16

Szégyen, nem szégyen, a mi háztartásunkban rengeteg konzerv megfordul, amit leginkább a család csilisbab-fogyasztásával tudnék megmagyarázni. Ehhez az egyszerű ételhez kapásból kell bab, kukorica és paradicsom. Nem csoda, hogy eljött az a pont, amikor a konzerves doboz újrahasznosítására kerestem kreatív ötleteket, amik legalább egy kicsit oldják bennem a rossz érzést, hogy konzerven (is) élünk. Jöjjön hát 8 újrahasznosított konzerves doboz, ami a chili után is fontos funkciót tölt be.

1. Készíts asztali tolltartót!

Nem baj, ha valakinek nincs nagy kézügyessége, ezzel a falra szerelhető megoldással bárki megbirkózik. Nem kell hozzá más, mint néhány konzerves doboz, s alakú fémkampó a barkácsáruházból, kézi fémfúró és néhány színes festék.

1_4.jpg

19.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

7 ötletes, házilag elkészíthető üzenőtábla

2017. február 13. 21:36

Idejét sem tudom, mikor hagytam el utoljára a lakást határidőnapló nélkül, de notórius figyelmetlenként ugyanilyen létfontosságú számomra a telefonos emlékeztető, na és persze a háztartási üzenőtábla a családnak, amire felkerül a kéményseprős papír, az esküvői meghívók, a legjobb pizzás telefonszáma, a házunk előtt futó troli menetrendje, de még az is, hogy a gyereket mikor kell szülinapi babazsúrra vinni. Hasznos felület – és nagyon mutatós is tud lenni. Mutatok hét mintát. 

Üzenőtábla régi kerékből

Ehhez a különleges üzenőfelülethez csak egy régi kerékpárabroncs, festék és néhány csipesz kell. 

kerekpar_uzenotabla.jpg

kerekpar_uzenotabla2.jpg

 

Tovább
Szólj hozzá!

Saját készítésű dekorációk, amik garantáltan feldobják a nappalit

2017. február 02. 16:15

Szerencsére ma már nem csak festményekkel dekorálhatjuk a lakásunk falait, számtalan olcsóbbnál olcsóbb lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy feldobjuk az otthonunkat. Ehhez mutatunk most kreatív ötleteket.


Festmény helyett például feszíthetünk ki színes textileket fakeretekre:

faldekor1_1.jpg

Néhány régi képkeret már üresen is díszít, de akár szép faágakat is rakhatunk beléjük:

faldekor2_1.jpg

Maszkolószalaggal a maradék festékekből érdekes műalkotásokat hozhatunk létre kézügyesség nélkül:

faldekor3_1.jpg

Néhány darab deszka, szögek és színes fonalak segítségével könnyen alkothatunk képeket:

faldekor4_1.jpg
Ma már annyi fotót készítünk a mobilunkkal, hogy bűn lenne nem használni őket. Csak nyomtassuk ki őket fotópapírra, és rendezzük el őket kreatívan a falon:

faldekor5_1.jpg

Tányérok nem csak a nagyi falát díszíthetik:

faldekor6.jpg

Így lesz talált faágakból a lakás éke:

faldekor7.jpg

Ha a bolondosabb hangulatot kedveljük, akkor papírból sokféle színes girlandot készíthetünk:

faldekor8.jpg

Végül a legegyszerűbb, ha netről nyomtatott képeket keretezünk be, és ezekből hozunk létre egy kompozíciót:

faldekor9.jpg
Fotók forrása:

Brit.co
Retro Ranch Renovation
Architecture Art Designs
Thistlewood Farms
DIY projects for teens
Hipstermum
SF girl by bay

Szólj hozzá!

Gyönyörű skandináv otthonok, ahová azonnal beköltöznénk

2017. február 02. 08:15


A skandináv lakberendezés nagyjából tíz évvel ezelőtt tört be hozzánk, és azóta sem csökken iránta a rajongásunk. A rá jellemző egyszerűség, a természetközeliség és az otthonosság ráadásul gyakran nem igényel drága dizájnbútorokat és fényűző kellékeket, így mi is berendezhetjük az otthonunkat ebben a stílusban. Mutatunk is párat, ahová gondolkodás nélkül beköltöznénk.

skandinavotthon1.jpg

skandinavotthon10.jpg

skandinavotthon12.jpg

skandinavotthon13.jpg

skandinavotthon2.jpg

skandinavotthon3.jpg

skandinavotthon4.jpg

skandinavotthon5.jpg

skandinavotthon7.jpg

skandinavotthon8.jpg

Képek forrása:

Gravity Home blog
Bloglovin 1, 2
Apartment Therapy
My Scandinavian Home

 


Szólj hozzá!

10 stílusos épített zuhany

2017. február 01. 16:15

Ki ne fogadna el egy dzsungelre néző fürdőt hatalmas ablakokkal? Vagy egy olyan zuhanyzót, amiből egyből a kertbe léphet ki nyáron? Bár egy panellakásban sosem lehet ezekhez hasonló épített zuhanyzónk, ábrándozni mindig lehet.

zuhany1.jpg

zuhany11.jpg

zuhany2.jpg

zuhany3.jpg

zuhany5.jpg

zuhany6.jpg

zuhany7.jpg

zuhany10.jpg

zuhany8.jpg

zuhany9.jpg

Képek forrása:

Ultralinx
Architecture and Design
Pinterest
Desire to inspire
Style by Emily Henderson
Apartment Therapy
My Design Chic
Tumblr/This ivy house
Home Bunch

Szólj hozzá!

13 leleményes ötlet fürdőszobai tárolásra

2017. február 01. 08:15

A fürdőszoba tipikusan az a hely, ahol a kis méretek ellenére rengeteg tárolóhelyre volna szükség. Aki újított már fel fürdőszobát, az nagyon jól tudja, hogy itt minden centiméter számít, és minden leleményes megoldás aranyat ér. Ha nincs meg mindennek a helye, akkor gyorsan zsibvásárrá alakul a mosdó környéke, és ez sosem szemet gyönyörködtető látvány. Ezért összeszedtünk pár ötletes megoldást fürdőszobai tárolásra.

1. Az ajtók hátulja is rengeteg apróságnak biztosíthat helyet:

furdoszobai_tarolas1.jpg

2. De még egy szekrényajtó hátsó oldala is rejthet magában lehetőségeket:

furdoszobai_tarolas_2.jpg

3. Adhat állandó helyet a hajszárítónak:

furdoszobai_tarolas_3.jpg

4. Öntapadós mágnesszalaggal rendezhetjük az ilyen-olyan csatokat, ollókat, manikűreszközöket:

furdoszobai_tarolas_5.jpg

5. Hogy a vécé feletti falfelület se maradjon kihasználatlanul:

furdoszobai_tarolas_7.jpg

6. Ezekkel a kihúzható fiókokkal a nehezen kihasználható helyekre is praktikus tárolóhely varázsolható:

furdoszobai_tarolas_8.jpg

7. Nincs olyan aprócska falfelület, ahová ne érné meg tárolóhelyet kialakítani:

furdoszobai_tarolas_9.jpg

8. Falra akasztott kosárkákba is pakolhatunk:

furdoszobai_tarolas_10.jpg

9. A fürdőszobában is érdemes beépített polcokban gondolkozni, ha marad egy-egy zug, ahol elfér:

furdoszobai_tarolas_11.jpg

10. A konyhai síneket nyugodtan használhatjuk fürdőszobai tárolásra is:

furdoszobai_tarolas_12.jpg

11. Vagy bevethetünk kis csinos vödröket, kosárkákat egymás alá lógatva:

furdoszobai_tarolas_13.jpg

12. Vagy befőttesüvegeket barkácsáruházban kapható bilinccsel egy deszkára fogatva:

furdoszobai_tarolas_14.jpg

13. Végül ne feledkezzünk meg az ajtó feletti térről, ahol szintén elfér egy-két ritkábban használt dolog, ha felszerelünk egy polcot:

furdoszobai_tarolas_15.jpg

Képek forrása:

Ana White
Container Store
Finest DIY
Top Inspired
Small Design Ideas
Kylie M. Interiors
DIY projects
Brit.co

Szólj hozzá!

12 dizájnos konyha, amiből nem szégyen ihletet meríteni

2017. január 31. 16:21

A konyhatervezést a végtelenségig el lehet nyújtani, annyi szempontot kell figyelembe venni, és olyan sok múlhat egy-egy döntésen. Emiatt bátortalanok is lehetünk, és tarthatunk az újításoktól, de sokat segít, ha profi konyhatervezők munkáiból merítünk ötletet. Ehhez szedtünk össze 12 gyönyörű és korszerű konyhát.

1. Ne féljünk a színektől! Bár most konyhában is divatos a sima fehér, fekete és szürke, egy vidám szín még elfér mellettük.

konyhadizajn1.jpg

2. Ha mégis tartunk az erős színektől, akkor válasszunk fehér bútort, és a fal egy részletét fessük bátrabb árnyalatra. Azt könnyen átfesthetjük újra, ha meguntuk, a bútort nehezebb volna lecserélni.

konyhadizajn2.jpg

3. Ha merjük követni a divatot, mert éppen a régi konyhabútorunkat festenénk át, akkor meríthetünk az aktuális trendszínekből is, mint a kék és a zöld tompa árnyalatai.

konyhadizajn3.jpg

4. A csupasz téglafalak is divatba jöttek, lefestve akár a konyhapult fölött is megállják a helyüket.

konyhadizajn4.jpg

5. Érdekes és otthonos színösszeállítás a sötét padló a világoskék bútorral és a nagyon hasonló árnyalatú fallal.

konyhadizajn5.jpg

6. A konyhaszekrényeket bátran vigyük fel a plafonig, hogy a ritkán használt tárgyaknak is legyen helyük, és ha jut hely konyhaszigetnek, nyugodtan építsük bele a főzőlapot. Így nem kell a falnak fordulva főzőcskéznünk.

konyhadizajn6.jpg

7. Ha a belmagasság megengedi, akkor a konyha falának nem is kell egészen a plafonig futnia, így izgalmas térbeli hatást érhetünk el. Elszakadhatunk attól a gondolattól is, hogy a konyha padlója csak járólap lehet.

konyhadizajn7.jpg

8. Nem elég a megfelelő mennyiségű tárolóhelyről gondoskodni, az is fontos, hogy ezek jól kihasználhatók legyenek.

konyhadizajn8.jpg

9. Ha konyhaszigetet építünk, mindig kérdés, hogy mivel borítsuk a szekrények hátulját. Erre itt egy szép megoldás.

konyhadizajn9.jpg

10. Fal híján hová rejtsük a konyhaszigetben a konnektort? Mondjuk diszkréten az oldalára.

konyhadizajn10.jpg

11. A beugrókkal izgalmas rusztikus hatást értek el ennél a konyhánál:

konyhadizajn11.jpg

12. A meleg árnyalatok és a fafelületek segítenek, ha barátságos konyhát szeretnénk.

konyhadizajn12.jpg

Képek forrása:

HomeBNC
Cote Maison
Naked Kitchens
Devol Kitchens
My Paradissi
Oslo Design Fair

Szólj hozzá!

Csináld magad: hét egyszerűen elkészíthető ülőke

2017. január 31. 14:39

A kis ülőkék nagy előnye, hogy változatosan használhatók. Ha a fotelben ülünk, akkor a lábunkat támaszthatjuk rájuk, ha sok a vendég, előléphetnek ülőhellyé vagy lerakóasztallá. Éppen ezért egy darab sokszor nem is elég belőlük egy háztartásba. Szerencsére akár otthon is barkácsolhatunk magunknak ülőkéket használt gumiabroncs, ládák vagy akár egy egyszerű vödör felhasználásával.

1. Egy használt gumiabroncs tökéletes alap arra, hogy ülőkét alakítsunk ki belőle, már csak be kell borítani valamivel, hogy kényelmesen csücsülhessünk rajta. Itt vastag kötelet használtak ehhez.

uloke1.jpg

2. Egy szép doboz is alkothatja az ülőkénk vázát, már csak az ülőfelületet kell kialakítanunk egy rétegelt lemez, egy méretre szabott szivacs és egy az egészet beborító textildarab segítségével. Ha felnyitható a teteje, akkor még pakolhatunk is bele.

ulok2.jpg
3. Ki gondolná, hogy ez a csinos ülőke egy sima vödörből készült?

uloke3.jpg
4. Egy kocka formájú babzsákot még szerényebb varrótudással is elkészíthetünk.

uloke4.jpg
5. A leleményes újrahasznosítás csúcsa ez a puff, aminek az alapját PET-palackok adják.

uloke7.jpg

6. Vendégágy és többféle ülőke is egyben ez a csalafinta matrac. Ehhez már kicsit komolyabb varrótudomány és elszántság szükséges, de házilag is megvalósítható.

uloke8.jpg

7. Egy kis kezelés után egyszerű fatuskókból is lehet kényelmes kisszék. Kerekeket nem árt felszerelni rájuk, mert különben a súlyuk miatt nem nagyon tudjuk mozgatni őket.

uloke9.jpg 
Képek forrása:

Style me pretty
DIY joy
Pretty Handy Girl
Shelterness

Szólj hozzá!

Ötletes megoldások, hogyan hasznosítsuk újra a parafadugókat

2017. január 26. 10:14

A kreatív ember sokféle dolgot gyűjtöget azzal a felkiáltással, hogy majd jó lesz az valamire. A parafadugó is tipikusan ilyen dolog, a felhasználásánál mégis sokszor megáll a tudomány, és fogalmunk sincs, mihez kezdjünk vele. Pedig az ünnepi időszakban felbontott borok dugóját sokféleképpen újrahasznosíthatjuk: készíthetünk belőlük edényalátétet, kádkilépőt, de aki nagyon ráér, az padlót is burkolhat vele. Mutatjuk az inspiráló ötleteket!

Mivel a pozsgás növények szinte a jég hátán is megélnek, használhatjuk picike cserépnek a parafadugókat:

parafodugo1.jpg

Vagy néhány vágással készülhet belőlük tartó az esküvői ültetőkártyáknak:

parafadugo2.jpg

Aki szereti a bort, az a parafadugós kulcstartót is szeretni fogja:

parafadugo3.jpg

Lehet parafadugókból rendhagyó üzenőtáblánk:

parafadugo4.png

Bármelyik kertben jól mutat ez a kis cuki madárház:

parafadugo4.jpg

Aki bátor, akár egy falrészletet is lefedhet parafadugókkal:

parafadugo5.jpg

Van, aki padlót is burkol vele nem kis munka árán:

parafadugo6.jpg

Mivel a parafa jól szigetel, egy különleges edényalátéthez is tökéletes alapanyag:

parafadugo7.jpg

Kádkilépőként pedig kellemesen masszírozhatja a talpunkat, és máris nem a hideg kövön kell lépdelnünk:

parafadugo8.jpg

Ha unalmas a balkonládánk, borítsuk be parafadugókkal:

parafadugo9.jpg

Képek forrása:

DIY projects
Hotpads
Dollar Store Crafts
Handfie  

Szólj hozzá!