Csináld magad: virágkaspó a minimalizmus jegyében

2017. szeptember 21. 10:43

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Séllei Lilla, a Csirek DIY-blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk minimalista virágtartót.

12_viragkaspo_kesz_3.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Így készíts könyvekből bútort!

2017. szeptember 14. 15:55

Az elmúlt hetekben összeszedtem minden erőmet, hogy húsz év után végre katalogizáljam azt a 2000 darab könyvet, ami otthonom szerves része. A szelektálás és válogatás során rengeteg olyan könyvre leltem, amit soha nem olvastam, soha nem is fogok, és ajándékba se adnám. Miközben ezek sorsán tanakodtam, kipattant az isteni szikra: bútort készítek belőlük. Mutatom, milyen kreatív lehetőségeket találtam.  

4_59.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Így készíts gyöngyökből törülközőtartót!

2017. szeptember 10. 21:33

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Séllei Lilla, a Csirek DIY-blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk fillérekből mutatós törülköző-vagy konyharuhatartót. 

Natúr fagyöngyökből készítettem mutatós fogast, amit akár a fürdőben törülköző tartóként vagy a konyhában a konyharuhák akasztására is használhatunk.

13_fogas_kesz_2.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Tegye fel a kezét, akinél nem fehér otthon a plafon!

2017. szeptember 01. 12:25

A betegszabadságom alatt, miközben hosszú órákon át az ágyat nyomtam, a tekintetem sokat pihent a plafonon, és megfogalmazódott bennem a kérdés: a fehér festéken kívül eddig miért nem kapott más színt vagy burkolatot ez a mostoha felület? Mondanom sem kell, a tettek mezejére léptem, és kreatív megoldások után néztem. 

4_58.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Traktorkerék, évgyűrű, 3D: ezeket a szőnyegeket látni kell!

2017. augusztus 30. 21:49

A tökéletes szőnyeg kiválasztása nem könnyű feladat: ma már akkora a kínálat, hogy szinte képtelenség egyetlen darab mellett letenni a voksot – és hogy ezt a problémakört tovább nehezítsem, olyan extrém, vicces és egyedi szőnyegeket mutatok, amiket nem látni mindennap.

szonyeg_altalanoskep.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

15 pici konyha, 15 zseniális ötlet

2017. augusztus 30. 15:17

Egy 3 négyzetméteres konyha tulajdonosaként pontosan tudom, mit jelent az, ha valakinek egészen apró területen kell feltalálnia magát; nem csoda hát, ha rajongok minden olyan ötletért, amivel tenyérnyi helyekhez jutok. Tizenöt zseniális megoldást hoztam el.   

Az én konyhámban az egyik legkényelmesebb megoldás, hogy a hagyományos szekrényajtókat tolóajtókra cseréltem, de az alábbi megoldás is hasznos. 

21_2.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Polc, asztal, virágtartó: íme, a korhadt zongora és dob új élete

2017. augusztus 29. 16:35

Hat évig zongoráztam, a zene a mindenem, a hangszer számomra szent, de néha sajnos be kell látni, hogy vannak olyan hangszerek, amiket már nem lehet megmenteni - ahogy az én kis pianínómat sem, ami szerencsétlenül elázott. Az újrahasznosítás azonban a hangszerek esetében is működik. Mutatom, hogyan!

12_38.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Szimatszőnyeg és falatadagoló: csináld magad filléres játékok házi kedvenceknek

2017. augusztus 23. 15:34

Sokáig ellenálltam, de Masni tekintetének nem lehetett ellenállni: napokon belül hozzánk költözik az a tacskókeverék kislány, akit gazdája menhelyre vitt volna, ha nemet mondok. A döntésemtől egyszerre vagyok izgatott és mérges, hiszen fogalmam sincs, miképp állítja feje tetejére az életünket ez a kutyus. Egyet persze megfogadtam, jó gazdi leszek, rajtam nem fog múlni a harmonikus kapcsolatunk - és hogy ezt bebizonyítsam, már javában készülnek azok a játékok, amiktől Masni boldog lesz. Mutatom, milyen kreatív, filléres DIY-időmulattatókat találtam neki. 

10_45.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

"Helló ősz, jó, hogy jössz!" - egy kreatív blogger így várja az őszt

2017. augusztus 21. 12:50

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan "üzenhetünk" az ősznek. 

A nyári, színes, kreatív ötleteket most tegyük félre, következzen egy visszafogott, de mégis kedves ötlet, a Helló ősz, jó, hogy jössz! felirat elkészítése. 

img_2178.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Hangolódjunk az iskolára: ötletek tolltartóra

2017. augusztus 18. 10:58

Emlékszem, amikor első osztályba kellett mennem, rettegtem az iskolától, valami félelmetes helynek gondoltam, ahol majd bántanak. A rettegésemen aztán az lendített túl, hogy édesanyám elkezdett örömmel készülni az iskolára: együtt csomagoltuk be a füzeteimet, sokáig kutattunk a tökéletes iskolatáska után, varrt nekem tornazsákot, belehímezte a nevemet, kaptam uzsonnás dobozt, új ceruzákat, narancssárga ceruzafaragtó, és még tolltartót is készített nekem, amire évekig nagyon büszke voltam, hiszen senki másnak nem volt olyan. Mivel a nyakunkon az iskolakezdés, hoztam pár ötletet, hátha most is lesz olyan kisiskolás, akinek sok erőt ad egy különleges tolltartó. 

5_47.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

15 csoda kiegészítő, aminek minden bringás örülne

2017. augusztus 16. 17:03

Imádok kerékpározni, ha nincs meg a napi 15 kilométer, akkor már nem is érzem jól magam a bőrömben. Egy régi, súlyos, amszterdami bicikli a vasparipám, amin bár nincs váltó, cserében kényelmesen lomha, nem lehet rohanni vele - és mivel most van nálam tíz éve, úgy gondoltam, megérdemel egy csodaszép kiegészítőt. Kár, hogy nem tudok választani.

Igazság szerint a legjobban egy kutyára vágynék. 

12_35.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Így kényeztessük növényeinket a hőségben!

2017. augusztus 03. 15:16

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Kiszel Péter kertészmérnök, az ELTE Füvészkert főkertésze mondja el nekünk, hogyan gondoskodjunk növényeinkről ebben a nagy melegben. 

A hőséget nem csak mi, hanem szeretett növényeink is megsínylik. Összeállításunkból kiderül, mit tehetünk azért, hogy a nyári szárazságban is épek, szépek, egészségesek maradjanak!

kiszel_peter_1.jpg

fotó: Ambrus Marcsi

Tovább
Szólj hozzá!

Vécépapír-guriga, a sokoldalú csodakellék

2017. július 31. 22:52

A vécépapír-guriga az egyik létező leghasznosabb "melléktermék", amiből rengeteg hasznos és haszontalan eszközt állíthatunk elő. Mutatok néhány ellenállhatatlan remekművet. 

Példának okáért remek kisautókat gyárthatunk belőlük, amik messze nem kerülnek annyiba, mint fém és műanyag társaik. 

1_57.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

15 kreatív fali sablon, amik közül nehéz választani

2017. július 31. 22:03

Személy szerint én nagyon örülök annak, hogy a tapéta és a különféle falra ragasztható matricák és sablonok a reneszánszukat élik, az online piactérben pedig egyre nagyobb a kínálat. Az unalmas megoldások helyett most 15 olyan megvásárolható fali dekorációt hoztam, aminek nehéz ellenállni.  

14_26.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Csináld magad: ötletes tányéralátétek

2017. július 30. 08:33

Az asztal díszítése nálunk családi hagyomány: mindegy, hogy egy szerda esti vacsorához terítek meg, vagy ünnepi az alkalom, nálunk mindig ég legalább egy gyertya, nem hiányozhat a szalvéta, a terítő, de még a tányéralátét sem. Ez utóbbiak közül hoztam néhány házi készítésű, nagyon szerethető darabot, ami meghozza a kedvet az asztal feldíszítéséhez.

6_45.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Ha eddig nem akartál poháralátétet készíteni, majd most!

2017. július 28. 09:59

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk egyedi és nagyon látványos poháralátétet.

Ilyenkor nyáron két dolog jár párban: a csodás, meleg idő és a jégbe hűtött italok. Ez utóbbiak azonban, ahogy melegszenek, nyomot hagynak asztalunkon, terítőnkön. Ezt a problémát megoldandó, most egy nagyon izgalmas, nyári színek és keleties formák ihlette poháralátét elkészítését mutatjuk meg. Tartsatok velünk!

dsc_2744.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Így készíts éjjeliszekrényt összecsukható kisszékből!

2017. július 25. 18:08

Kislányként sokat sátoroztam a szüleimmel nyaranta, a régi kempingkellékeket pedig mind a mai napig őrzöm a padláson. Sátorba ugyan már nem nagyon vágyom, de új életet lehelni a sok régiségbe már annál inkább. Mutatom, hogyan készíthetünk vagány éjjeliszekrényt az összecsukható kisszékből.

11423942_11423943.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Sokkal szebb lesz a kert, ha a gyerekek dekorálják!

2017. július 25. 08:55

A legtöbb gyerek belekóstolt már abba, milyen Picassónak lenni, összefirkálni a falat, a bútorokat; előszeretettel ragadnak zsírkrétát, és biztos, hogy megtalálják az alkoholos filcet és anya méregdrága pasztellkréta szettjét, hogy a létező legkényesebb felületeken alkossanak. És ha már ezt elkerülni nem lehet, miért ne gondoskodnánk előre az alkotói térről? A kert például tökéletesen alkalmas erre. Hoztam néhány tippet!

A kinőtt gumicsizma minden családos háztartásban fellelhető. 

14_25.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Raklap, csillár, karnis: így tárold a futónövényed!

2017. július 24. 17:03

Nem tudom az okát, de vonzódom azokhoz a növényekhez, amik ahelyett, hogy unalmasan csak felfelé nőnének, szeretik belepni, meghódítani a rendelkezésükre álló teret. Az én otthonomban pont ezért rengeteg a futónövény - és persze megannyi okos felfüggesztés, kint és bent is egyaránt. 

3_51.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Evőeszköztartóból ékszertartó? Miért ne?!

2017. július 20. 21:43

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Séllei Lilla, a Csirek DIY-blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk olcsó és mutatós ékszertartót. 

Felállítottam a fiókba helyezhető evőeszköztartót, kidekoráltam, és máris készen volt a falra is akasztható pompás ékszertartó. Megmutatom lépésről-lépésre, hogyan készült. 

ekszertarto_kesz_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Lehelj új életet fa konyhai eszközeidbe!

2017. július 20. 21:30

Amikor beköltöztem életem első üres, bútorozatlan albérletébe, a konyhai eszközöket és a legkülönfélébb alapkellékeket a nagymamámtól kaptam. Mivel ő mindenből a természetest szerette, e tárgyak zöme is fából készült. Emlékszem, akkor jobban örültem volna a dizájnos fémnek és műanyagnak, ma azonban már mindennél többre becsülöm ezeket az eszközöket; és mivel a zöme már megkopott, megégett, és elszíneződött, úgy döntöttem, új életet lehelek beléjük. Mutatom, milyen színekben és mintákban gondolkodom. 

10_36.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Így készíts gyerekmedencéből nyugágyat!

2017. július 20. 09:29

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Séllei Lilla, a Csirek DIY-blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk kényelmes kerti bútort egy gyerekmedencéből. 

Ráuntak a gyerekek a kismedencére, vagy kinőtték azt? Kényelmetlen egy pléden napozni? Készíts pofonegyszerűen nyugágyat a kismedencéből! Megmutatom, hogyan!

medence_kesz_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!