Így lesz a régi beépített szekrényből stílusos tároló

2018. január 19. 15:12

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk lépésről-lépésre, hogyan készül az a szekrény, ahol legfontosabb szerszámait, kellékeit tárolja majd. 

Legutóbb arról írtam, hogy a barkácseszközeimet miként tárolom, és azt is megmutattam, hogy a lakás mely pontján fogom őket elhelyezni. Ehhez azonban ki kellett bontanom egy szekrényt, ami sokkal több meglepetést tartogatott, mint vártam.

_dsc0182.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Ezzel az egyszerű trükkel dobd fel a párnád!

2018. január 19. 14:30

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan dobhatjuk fel az unalmas párnahuzatot!

Ilyenkor januárban, a hidegben, nyirkos időben nincs sok kedvünk kimozdulni, ha tehetjük, szívesebben maradunk otthon, ahol kényelmes takarókkal, párnákkal vesszük magunkat körbe, kuckózunk, könyvekkel és egy jó teával vesszük fel a harcot a szomorú téllel. Most egy nagyon egyszerű és látványos technikát mutatunk nektek, hogy hogyan dobhattok fel teljesen egyszerű, egyszínű párnahuzatokat, melyeket a végén, bojtokkal teszünk majd tökéletessé. Tartsatok velünk! 

dsc_3580.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

A tárolóhely újratervezése

2018. január 12. 10:01

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan alakítja át azt a szekrényt, amiben a legfontosabb eszközeit, kellékeit tárolja. 

Korábbi bejegyzésemben már írtam arról, hogy az eszközeimet, szerszámaimat hogyan csoportosítom és miként tárolom jól átláthatóan. Most megmutatom azt a helyet, amit a lakásomban ezek elhelyezésére kiszemeltem.

Van egy kis közlekedőm az előszoba és a konyha között, aminek egyik oldala egy beépített szekrény (a másik oldalán a "mosókonyhám" található, valamint a vízóra, gázóra és az elektromos kapcsolótábla). Ezt a szekrényt a lakással együtt kaptam, a beköltözéskor csak belepakoltam a dobozaimat és a mindenféle tárolni való cuccokat, de eddig nem nyúltam hozzá.

_dsc0166_nyilas.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Készíts vagány ajtó-és ablakszigetelő párnát!

2018. január 09. 20:13

Bár rengeteg otthonban a régi nyílászárókat korszerű, jól szigetelt ajtókra és ablakokra cserélték, a huzat és a hideg sok helyen mind a mai napig óriási kihívás elé állítja a lakástulajdonosokat. Az utólagos szigetelés egyik legbájosabb módja vitathatatlanul a huzatpárna, ami azon túl, hogy jó szolgálatot tesz, dekoratív és gyakran mókás is. 

12_64.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Lakásból otthont egyedi ötletekkel

2018. január 04. 18:47

Varga Judit vagyok, lakberendező, diy- és életmód blogger. Kiskorom óta szeretek alkotni, barkácsolni, és bár villamosmérnökként és bankinformatikusként végeztem, végül mégis a kreatív pálya és a szabadúszóként épített karrier mellett döntöttem. Így az egyetem után elvégeztem egy lakberendező képzést, majd 2009-ben elindítottam Juditu nevű blogomat, amit azóta is töretlen lelkesedéssel írok.

img_1560_kisebb-crop.jpg

Találkozni lehetett már velem lakberendezési újságok hasábjain, online diy videókban és különböző tv csatornákon is. A Térnyerők című nagy sikerű televíziós műsorban McMenemy Márkkal közösen mindössze 2 nap alatt alakítottunk át szobákat számos egyedi ötletet bevetve. 2017-ben jelent meg első könyvem, a DEKOR.ÁLOM, mely az otthon, a divat és az életmód témakörökben nyújt rengeteg hasznos ötletet és inspirációt az olvasóknak. A kiadvány egyik kiemelt támogatója a Praktiker.

A közös munkát folytatva 2018-ban heti rendszerességgel készítek bejegyzéseket itt a Praktiker blogon barkácsolás, otthonteremtés, dekoráció témakörökben. A tervezett projektek bemutatására a saját lakásom fog szolgálni, ahova most Titeket is beengedlek. Minden helyiségben lesz kisebb vagy nagyobb munkálat, láthattok majd lépésről-lépésre bemutatott munkafolyamatot, valamint sok-sok inspirációt.

kisebb-9955.jpg

Bízom benne, hogy ötleteimből merítve Ti is kedvet kaptok, hogy lakásotokból stílusos, kellemes hangulatú otthont varázsoljátok.

Szólj hozzá!

Unod a pulcsid? Hasznosítsd újra!

2018. január 02. 20:19

Az a helyzet, hogy három 100 literes zsákot töltöttem meg olyan használt ruhákkal, amiket bár soha többé nem fogok hordani, megválni tőlük mégsem tudok. Főleg a meleg, puha pulóvereimet sajnálom, amik közül jó párat közel öt éve fel sem vettem. Aki hasonló problémával küzd, adjon egy esélyt az újrahasznosításnak! Mutatom, miért!

8_83.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

15 téli esküvői dekor, amibe azonnal beleszeretsz!

2018. január 02. 19:33

Legjobb barátaim házasságra adják a fejüket, a karácsonyfa jegygyűrűt rejtett, és bár az esküvő időpontját nem tűzték ki, már most azon megy a vita, hogy melyik évszakban legyen a nagy nap. Egyikük kizárólag nyáron tudja elképzelni, míg a másik télen. Nekem személy szerint mindegy, de mivel tél van, megnéztem, milyen egy téli esküvő hangulata.

4_92.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Ezeket a madáretetőket gyerekek készítették

2018. január 01. 22:29

Hiszem, hogy a barkácsolás nemcsak a felnőttek lelkének tesz jót, a gyerekekének éppúgy. Télen például az egyik legmókásabb elfoglaltság a madáretető-készítés, amihez gyakran elég néhány olyan alapkellék, mint a bögre, a spatula, a tésztaszaggató vagy éppen a vécépapír-guriga. 

9_75.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

A karácsonyon túl: téli csináld magad dekorációk

2018. január 01. 18:53

Vidéken nőttem fel, és mind a mai napig emlékszem azokra a telekre, amikhez foghatóban azóta sem volt részem. Hatalmas pelyhek, nyakig érő hófalak, hófehér lepedő, ami csak úgy ropogott a talpaim alatt. Az "igazi" tél beégett az emlékeimbe, és azóta is visszavárom. Ennek örömére jöjjön néhány "hóváró" dekorációs ötlet, amit akár a gyerekekkel is el tudunk készíteni. 

10_69.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Lime, fahéj, fenyő - így készül a házi illatosító

2018. január 01. 16:05

Nagyon szeretem a természet illatait, a fenyőt, a citrusokat, a virágokat és a fűszernövényeket, éppen ezért az én otthonom mindig valamilyen "illatfelhőben" úszik. Most éppen az eukaliptuszra vagyok rákattanva, de az alábbi három receptet is gyakran használom. 

1_2.png

Tovább
Szólj hozzá!

Ünnepi fények, amik egész évben jól mutatnak

2018. január 01. 15:42

A karácsonyi fényfüzér az egyik legkedvesebb dekorációs kellékem, amivel nemcsak az ünnepek során, de egész évben előszeretettel dekorálom az otthonom. Nálam izzósor világit az ablak körül, a fésülködő asztalomnál és a hálószobában. Mutatom, hogy az ünnepek elmúltával miért nem érdemes eltávolítani a fényeket is.

9_71.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Készíts szilveszteri party kalapot!

2017. december 21. 11:27

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk mókás szilveszteri kalapot. 

Eltelt egy újabb év, ideje készülni az évzáró bulira! Egy nagyon gyorsan, egyszerűen elkészíthető party kalap útmutatót mutatunk nektek, mely teljes egészében személyre szabható, kerülhet gyermek, felnőtt, idős, fiúcska vagy nagyobbacska lányok fejére! Lehet mintás vagy sima fehér, amit összeragasztás előtt rajzokkal, feliratokkal díszíthetünk. Tényleg csak a fantáziánk szab határt annak, hogy milyen fejdíszben búcsúzunk az óévtől.

img_2664-5.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Skandináv karácsony: hangolódjunk a karácsonyra ezekkel a lakásdíszekkel!

2017. december 04. 07:37

Letisztult, egyszerű, kedves és szerethető: ezért áll a lelkemhez közel a skandináv stílus, aminek földszínei, természetes anyaghasználata, egyszerű, de annál kreatívabb ötletei újra és újra meglepnek. Az sem véletlen, hogy idén tematikus lesz nálam a karácsony, és északi díszekbe borul az otthonom. Inspirációnak elhoztam néhány ötletet. 

9_70.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Ehető, kenhető, ropogtatható ajándékok a fa alá

2017. december 03. 23:27

Az én családomban genetikailag öröklődik az étkezés imádata, mindannyian nagyon szeretjük a gyomrunkat, éppen ezért nem meglepő, ha sokszor ajándékba is élelmet adunk egymásnak. A finom spanyol sonkák, a gazdag olíva olajak és az aszalt csodák mellett ott lapulnak az olyan házi készítésű finomságok, mint a kekszvaj, a whiskey-s karamell vagy épp a virágszirmokkal díszített só.    

5_76.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Ezeket a díszeket a gyerekek is el tudják készíteni

2017. december 03. 22:49

Az ünnepi készülődés egyik legizgalmasabb része az, amikor a gyerekekre is "átragasztjuk" a várakozás örömét. Ennek egyik legegyszerűbb módja persze az, ha bevonjuk őket a "munkába", és együtt díszítünk, alkotunk. Mivel nekem idén is segít néhány aprócska kéz, már most olyan ötletek után kutatok, amiket ők is könnyűszerrel el tudnak készíteni. Néhány nagyon bájos ötletet hoztam. 

7_73.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Deszka, függöny, könyvsor: hajmeresztő karácsonyfák

2017. december 03. 22:20

Egyre több embertől hallom, hogy élő fa helyett műfenyőt választ, vagy olyan alternatív karácsonyfában gondolkodik, ami több mint szokatlan. Bár én évek óta a földlabdás, kiültethető változatot választom, azért megnéztem magamnak, hogy festenek a "továbbgondolt" fák. Tessék kapaszkodni!

9_67.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Kötött, horgolt ajándékok karácsonyra

2017. december 03. 21:50

A horgolást és a kötést még a nagymamám tanította meg nekem, és bár soha nem sikerült megtanulnom olyan szépen kézimunkázni, mint neki, azért néhány egyszerűbb darabbal elboldogulok - és ha időben elkezdem a munkát, a fa alá is kerül néhány kötött ajándék. Inspirációnak jöjjön most néhány mesés ötlet. 

10_63.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Füzér, angyal, szalvétagyűrű: karácsonyi lakásdíszek tobozból

2017. december 03. 21:05

Számomra a legszebb díszeket a természet alkotja, nem tudok betelni a levelek, bogyók, virágok színeivel, formáival, így ha tehetem, velük díszítem az otthonom. Karácsonykor is szeretek ezekhez nyúlni, hogy a természetet kicsit becsempésszem az otthonomba. A legtöbb díszt tobozból készítem, a termés ugyanis a lehetőségek tárháza.

12_54.jpg

Tovább
Szólj hozzá!