Csináld magad: illatgyertya házilag

2018. február 19. 12:56

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Séllei Lilla, a Csirek blog szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk illatos gyertyát otthon. 

1500_gyertya_lepesek_6.jpg

Karácsonyról megmaradt egy csomó féli leégett gyertya. Ezeket szerettem volna újrahasznosítani, így hát házilag illatgyertyát öntöttem belőle.

Tovább
Szólj hozzá!

Nyomtató nélkül: így készíts feliratokat a lakásodba!

2018. február 19. 12:31

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készülnek a falra szánt mókás üzenetek, pozitív mantrák. 

_dsc0347.jpg

Több posztomban is láthattatok már feliratos dekorációkat, amik első ránézésre úgy tűnnek, mintha nyomtatva lennének. Pedig vannak olyanok, amik sosem láttak nyomdafestéket...

Tovább
Szólj hozzá!

Csináld magad: tavaszváró virágtartó

2018. február 19. 12:04

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk különleges virágtartót saját kezűleg. 

dsc_3712.JPG

Annyira, de annyira csodás dolog a tavasz, egyetlen hibája, hogy sokat kell még várnunk rá. De ne hagyjuk eluralkodni magunkon a hideg, a hóesés és a szürke hétköznapok nehézségeit! Csempésszünk egy kevéske tavaszt, virágokat és színeket az életünkbe! Mit szólnátok egy ilyen elképesztően egyszerű, színes lécekből összeállított virágtartóhoz? Gyertek, tartsatok velünk!

Tovább
Szólj hozzá!

Így készíts óratartót betonból!

2018. február 19. 00:23

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Séllei Lilla, a Csirek blog szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk betonból óratartót. 

Ajándéknak is tökéletes az a beton óratartó, amit akár később gyertyatartóként vagy vázaként is használhattok!

1500_beton_oratarto_kesz_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Előtte-utána: így született újjá a régi konyhabútor

2018. február 16. 12:59

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan újította fel régi konyhabútorát. 

Már akkor tudtam, hogy a konyhabútort át fogom festeni, amikor új ingatlan kutatásakor először néztem meg a lakást. Az adottságai nagyon jók voltak, de a színvilága nem passzolt a stílusomhoz...

_dsc0792.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Teafilter: készítsd el saját kezűleg!

2018. február 07. 14:20

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk filteres teát mi magunk.

Mi már nagyon várjuk, hogy egy kicsit jobb, melegebb, szebb idő legyen odakint. De hogy ne teljen unalmasan a várakozás, bent azért jól érezzük magunkat. Párnák közé vackoljuk magunkat és közben mesés, finom teákat iszunk. Apropó tea! A Valentin-nap közeledtével mutatunk nektek egy rendkívül mutatós és arcpirítóan egyszerű ötletet, amivel minden megajándékozott arcára mosolyt csalhatsz! 

dsc_3635.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Így alakítsd ki okosan és stílusosan a házi gyógyszertárat!

2018. február 01. 14:02

Házi patikája mindenkinek van otthon, de az legtöbbször kimerül egy cipős vagy egy műanyag dobozban. Pedig ennek kivitelezése is lehet stílusos és okos - a hangsúly pedig az utóbbin van, hiszen a legfontosabb, hogy gyermekünk ne tudjon hozzájutni. Alább néhány olyan kreatív megoldást mutatunk, ami mindkét feltételnek eleget tesz. 

8_90.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Rend a lelke...

2018. január 31. 15:12

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan alakította át beépített szekrényét. 

Most, hogy végre túl vagyok a kibontott szekrénnyel járó munkálatok nehezén, jöhet a könnyebb rész: a festegetés és a berendezés. Ez már tényleg gyerekjáték volt, és a végeredmény önmagáért beszél.

1_107.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Légy rendszerezett! Segítünk!

2018. január 30. 21:03

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk inspiráló határidőnaplót és jegyzetfüzetet. 

Lassan egy hónap eltelt az újévből. Ti hogy álltok a fogadalmaitokkal? Pontosabbak lesztek, hogy nem felejtetek el annyi mindent? Alakul? Örülünk neki. Ha viszont szükséged lenne egy kis plusz motivációra, és a határidőnapló és a jegyzetfüzet bevezetése nem várathat tovább magára, akkor van egy jó hírünk! Két ingyen letölthető, vicces, motiváló felirattal, és egy csúnyából-szépet ötlettel készültünk ma, hogy könnyebben válj rendszerezetté és motiválttá. Gyere, nézd meg!

dsc_3657.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Menő dolgok a barkácsáruházból

2018. január 28. 13:39

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog kreatív szerzője bizonyítja be, hogy egy barkácsáruházban is lehet szuper dolgokat találni. 

Nem titok, hogy sokkal jobban szeretek barkácsáruházba menni, mint mondjuk élelmiszerboltba. Egyszerűen jó dolog a szerszámos és mindenféle kütyüs sorok között mászkálni, és előfordul, hogy egy-egy ilyen áruházi kiruccanás alkalmával a listámra felírt termékeken felül egyéb tárgyakra is rálelek.

_csc0210.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Pot-pourri: nemcsak illatos, de szép is

2018. január 19. 17:11

Ahányan vagyunk, mind más és más illatokat szeretünk: van, aki a tavasz illatát imádja, más az erdőét, az ibolyáét vagy éppen a citrusokét - és, hogy otthonunkat ezekkel az illatokkal csomagoljuk be, nem kell máshoz nyúlnunk, mint a pot-pourrihoz, amit néhány összetevőből mi magunk is elkészíthetünk.  

1_104.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Így lesz a régi beépített szekrényből stílusos tároló

2018. január 19. 15:12

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk lépésről-lépésre, hogyan készül az a szekrény, ahol legfontosabb szerszámait, kellékeit tárolja majd. 

Legutóbb arról írtam, hogy a barkácseszközeimet miként tárolom, és azt is megmutattam, hogy a lakás mely pontján fogom őket elhelyezni. Ehhez azonban ki kellett bontanom egy szekrényt, ami sokkal több meglepetést tartogatott, mint vártam.

_dsc0182.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Ezzel az egyszerű trükkel dobd fel a párnád!

2018. január 19. 14:30

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan dobhatjuk fel az unalmas párnahuzatot!

Ilyenkor januárban, a hidegben, nyirkos időben nincs sok kedvünk kimozdulni, ha tehetjük, szívesebben maradunk otthon, ahol kényelmes takarókkal, párnákkal vesszük magunkat körbe, kuckózunk, könyvekkel és egy jó teával vesszük fel a harcot a szomorú téllel. Most egy nagyon egyszerű és látványos technikát mutatunk nektek, hogy hogyan dobhattok fel teljesen egyszerű, egyszínű párnahuzatokat, melyeket a végén, bojtokkal teszünk majd tökéletessé. Tartsatok velünk! 

dsc_3580.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

A tárolóhely újratervezése

2018. január 12. 10:01

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan alakítja át azt a szekrényt, amiben a legfontosabb eszközeit, kellékeit tárolja. 

Korábbi bejegyzésemben már írtam arról, hogy az eszközeimet, szerszámaimat hogyan csoportosítom és miként tárolom jól átláthatóan. Most megmutatom azt a helyet, amit a lakásomban ezek elhelyezésére kiszemeltem.

Van egy kis közlekedőm az előszoba és a konyha között, aminek egyik oldala egy beépített szekrény (a másik oldalán a "mosókonyhám" található, valamint a vízóra, gázóra és az elektromos kapcsolótábla). Ezt a szekrényt a lakással együtt kaptam, a beköltözéskor csak belepakoltam a dobozaimat és a mindenféle tárolni való cuccokat, de eddig nem nyúltam hozzá.

_dsc0166_nyilas.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Készíts vagány ajtó-és ablakszigetelő párnát!

2018. január 09. 20:13

Bár rengeteg otthonban a régi nyílászárókat korszerű, jól szigetelt ajtókra és ablakokra cserélték, a huzat és a hideg sok helyen mind a mai napig óriási kihívás elé állítja a lakástulajdonosokat. Az utólagos szigetelés egyik legbájosabb módja vitathatatlanul a huzatpárna, ami azon túl, hogy jó szolgálatot tesz, dekoratív és gyakran mókás is. 

12_64.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Lakásból otthont egyedi ötletekkel

2018. január 04. 18:47

Varga Judit vagyok, lakberendező, diy- és életmód blogger. Kiskorom óta szeretek alkotni, barkácsolni, és bár villamosmérnökként és bankinformatikusként végeztem, végül mégis a kreatív pálya és a szabadúszóként épített karrier mellett döntöttem. Így az egyetem után elvégeztem egy lakberendező képzést, majd 2009-ben elindítottam Juditu nevű blogomat, amit azóta is töretlen lelkesedéssel írok.

img_1560_kisebb-crop.jpg

Találkozni lehetett már velem lakberendezési újságok hasábjain, online diy videókban és különböző tv csatornákon is. A Térnyerők című nagy sikerű televíziós műsorban McMenemy Márkkal közösen mindössze 2 nap alatt alakítottunk át szobákat számos egyedi ötletet bevetve. 2017-ben jelent meg első könyvem, a DEKOR.ÁLOM, mely az otthon, a divat és az életmód témakörökben nyújt rengeteg hasznos ötletet és inspirációt az olvasóknak. A kiadvány egyik kiemelt támogatója a Praktiker.

A közös munkát folytatva 2018-ban heti rendszerességgel készítek bejegyzéseket itt a Praktiker blogon barkácsolás, otthonteremtés, dekoráció témakörökben. A tervezett projektek bemutatására a saját lakásom fog szolgálni, ahova most Titeket is beengedlek. Minden helyiségben lesz kisebb vagy nagyobb munkálat, láthattok majd lépésről-lépésre bemutatott munkafolyamatot, valamint sok-sok inspirációt.

kisebb-9955.jpg

Bízom benne, hogy ötleteimből merítve Ti is kedvet kaptok, hogy lakásotokból stílusos, kellemes hangulatú otthont varázsoljátok.

Szólj hozzá!

Unod a pulcsid? Hasznosítsd újra!

2018. január 02. 20:19

Az a helyzet, hogy három 100 literes zsákot töltöttem meg olyan használt ruhákkal, amiket bár soha többé nem fogok hordani, megválni tőlük mégsem tudok. Főleg a meleg, puha pulóvereimet sajnálom, amik közül jó párat közel öt éve fel sem vettem. Aki hasonló problémával küzd, adjon egy esélyt az újrahasznosításnak! Mutatom, miért!

8_83.jpg

Tovább
Szólj hozzá!