6 tapétatrükk, amivel feldobhatod a falat

2017. október 20. 11:36

Hiába megy ki a tapéta rendszeresen a divatból, nálam örök kedvenc marad, az egyik legsokoldalúbb faldísz, ami hatalmas játszóteret kínál a kreatívoknak. Most hat olyan felhasználási technikát mutatok, amivel csak ritkán találkozhatunk.

11435848_11435880.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

A nagyi székéből így lesz modern szuperbútor

2017. október 09. 17:00

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan dekorálhatunk egy széket.  

Sokszor, amikor azt halljuk, hogy bútorfelújítás, valami nagyon komplikált, nehéz és időigényes tevékenységre gondolunk. Pedig nem minden bútorfelújítás ilyen. Most megmutatom, hogyan lehet egyszerűen, gyorsan új életet lehelni egy régi, de jó állapotú székbe. 

dsc_3004.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Segítség! Melyik lábtörlőt válasszam?

2017. október 09. 16:31

Nagy bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy otthonom egyetlen bejárati ajtaja elé milyen lábtörlőt készítsek. Tetszenek a rusztikus fa megoldások, rajongok a folyami kavicsokért, de van otthon pár méter felesleges locsolótömlőm is. Persze nemcsak az alapanyagot nem tudom kiválasztani, a formát sem. Kerek legyen vagy félkör? Segítség! 

picture_16.png

Tovább
Szólj hozzá!

Csináld magad: geometrikus lámpabura papírból

2017. október 05. 12:40

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Séllei Lilla, a Csirek DIY-blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk stílusos lámpaburát.

Nem is gondolnánk, hogy egy hatszögből viszonylag egyszerűen milyen szuper térbeli formát alkothatunk. Ezt a formát aztán, ha nagy méretű papírból készítjük el, felhasználhatjuk LED-es lámpákhoz burának, ha pedig kisebb, A/4-es papírból, akkor a LED-es égősorra dekorációnak. Elkészíteni nem két perc, és viszonylag sok eszközt igényel, de ha követitek a lépéseimet, akkor rájöttök, nem is olyan nagy ördöngösség.

papirlampabura_kesz_1500.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Okos találmányok, amik rendet tartanak az íróasztalon

2017. október 04. 10:09

Bár alapvetően inkább egy rendetlen ember benyomását keltem, mégis nagyon szeretem és igénylem a rendet. Éppen ezért nagy hálával gondolok azokra a "találmányokra", amik segítenek ezt hosszú távon fenntartani. Mutatom, hogy az íróasztalon milyen szuper ötletekkel kerülhető el az átláthatatlanság. 

1_75.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Olcsó és trendi - 15 saját kezűleg épített gardróbszekrény

2017. október 03. 17:30

Közel tíz évig albérletben laktam, összesen tizenegyben. Mivel évente költöznöm kellett, volt néhány mobil bútordarabom, amiket könnyűszerrel szét lehetett szedni és újra fel lehetett építeni. Egyik legkedvesebb darabom az az állvány volt, amit édesapám készített nekem vízcsőből és egy deszkából, és elfért rajta szerény kis ruhatáram. A darabtól mind a mai napig nem tudtam megválni, hiába lett "normális" gardróbszekrényem - a minimál bútoroknak pedig azóta is nagy rajongója vagyok. 

5_59.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

A ravasz szülők így csomagolják a füzetet!

2017. október 03. 15:04

Emlékszem, amikor általános iskolás voltam, az iskolakezdés egyik legizgalmasabb része az volt, amikor édesanyámmal leültünk a tankönyvek és füzetek fölé, hogy alaposan becsomagoljuk őket. Bár akkor nem jöttem rá, ő már akkor előrelátó volt, és olyan alapanyagokat választott, amikről tudta, kibírják a tanévet - de a felét biztosan. Így kerültek a füzeteimre édesapám műszaki rajzai, régi fotós magazinok vastag lapjai, az elnyűtt zongorakották, és a fényes tapéta. Bár a suli már javában tart, mutatok pár hasznos alapanyagot, ami elnyűhetetlenné teszi a papírborítókat. 

A legellenállóbb anyag: a farmer

2_69.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Így csinálj magadnak egyedi laptoptáskát!

2017. október 02. 11:57

Én is azok táborát erősítem, akik számára a laptop a legfontosabb munkaeszközük, enélkül véletlenül sem teszem ki a lábam a lakásból. Nem meglepő hát, ha megszámlálhatatlan mennyiségű laptopom és táskám volt már, amiket rendre elnyűttem - de hogy legalább az utóbbival egy kicsit spóroljak, évek óta magam gyártom azokat a táskákat, borítékokat, amikben kényelmesen elfér ez az okos eszköz. Most olyan megoldásokat mutatok, amiket bárki el tud készíteni maga is. 

5_55.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Készíts szuper órarendet a gyereknek!

2017. szeptember 27. 16:39

Bár felnőtt vagyok, mind a mai napig használok órarendet: a falra, táblafestékkel készítettem azokat a kis mezőket, amikbe aztán krétával írom a heti teendőket, programokat, fontos eseményeket. Órarendre azonban nemcsak nekünk, de a kicsiknek is szükségük van, egészen pici kortól kezdve hatalmas segítséget nyújtanak a színes rubrikák. Mutatom, milyen ötletes és kreatív lehetőségek állnak rendelkezésünkre. 

1_68.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Így díszítsd a befőttesüveget!

2017. szeptember 26. 15:31

Bevallom, az elmúlt hónapokban rendesen beszippantott a befőzés, az aszalás, a szörp-és kompótkészítés, jelenleg pedig a chutney műfajával ismerkedem. Mivel a családom fogyasztásban nem tartja a tempót, a barátoknak, rokonoknak és kollégáknak is jut a finom ízekből - és hogy véletlenül se unjak rá a gyümölcspucolásra, kreatív üvegekkel szórakoztatom magam. Mutatom, eddig mikkel próbálkoztam. 

7_52.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Így készíts könyvekből bútort!

2017. szeptember 14. 15:55

Az elmúlt hetekben összeszedtem minden erőmet, hogy húsz év után végre katalogizáljam azt a 2000 darab könyvet, ami otthonom szerves része. A szelektálás és válogatás során rengeteg olyan könyvre leltem, amit soha nem olvastam, soha nem is fogok, és ajándékba se adnám. Miközben ezek sorsán tanakodtam, kipattant az isteni szikra: bútort készítek belőlük. Mutatom, milyen kreatív lehetőségeket találtam.  

4_59.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Így készíts gyöngyökből törülközőtartót!

2017. szeptember 10. 21:33

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Séllei Lilla, a Csirek DIY-blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk fillérekből mutatós törülköző-vagy konyharuhatartót. 

Natúr fagyöngyökből készítettem mutatós fogast, amit akár a fürdőben törülköző tartóként vagy a konyhában a konyharuhák akasztására is használhatunk.

13_fogas_kesz_2.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Tegye fel a kezét, akinél nem fehér otthon a plafon!

2017. szeptember 01. 12:25

A betegszabadságom alatt, miközben hosszú órákon át az ágyat nyomtam, a tekintetem sokat pihent a plafonon, és megfogalmazódott bennem a kérdés: a fehér festéken kívül eddig miért nem kapott más színt vagy burkolatot ez a mostoha felület? Mondanom sem kell, a tettek mezejére léptem, és kreatív megoldások után néztem. 

4_58.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Traktorkerék, évgyűrű, 3D: ezeket a szőnyegeket látni kell!

2017. augusztus 30. 21:49

A tökéletes szőnyeg kiválasztása nem könnyű feladat: ma már akkora a kínálat, hogy szinte képtelenség egyetlen darab mellett letenni a voksot – és hogy ezt a problémakört tovább nehezítsem, olyan extrém, vicces és egyedi szőnyegeket mutatok, amiket nem látni mindennap.

szonyeg_altalanoskep.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

15 pici konyha, 15 zseniális ötlet

2017. augusztus 30. 15:17

Egy 3 négyzetméteres konyha tulajdonosaként pontosan tudom, mit jelent az, ha valakinek egészen apró területen kell feltalálnia magát; nem csoda hát, ha rajongok minden olyan ötletért, amivel tenyérnyi helyekhez jutok. Tizenöt zseniális megoldást hoztam el.   

Az én konyhámban az egyik legkényelmesebb megoldás, hogy a hagyományos szekrényajtókat tolóajtókra cseréltem, de az alábbi megoldás is hasznos. 

21_2.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Polc, asztal, virágtartó: íme, a korhadt zongora és dob új élete

2017. augusztus 29. 16:35

Hat évig zongoráztam, a zene a mindenem, a hangszer számomra szent, de néha sajnos be kell látni, hogy vannak olyan hangszerek, amiket már nem lehet megmenteni - ahogy az én kis pianínómat sem, ami szerencsétlenül elázott. Az újrahasznosítás azonban a hangszerek esetében is működik. Mutatom, hogyan!

12_38.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Szimatszőnyeg és falatadagoló: csináld magad filléres játékok házi kedvenceknek

2017. augusztus 23. 15:34

Sokáig ellenálltam, de Masni tekintetének nem lehetett ellenállni: napokon belül hozzánk költözik az a tacskókeverék kislány, akit gazdája menhelyre vitt volna, ha nemet mondok. A döntésemtől egyszerre vagyok izgatott és mérges, hiszen fogalmam sincs, miképp állítja feje tetejére az életünket ez a kutyus. Egyet persze megfogadtam, jó gazdi leszek, rajtam nem fog múlni a harmonikus kapcsolatunk - és hogy ezt bebizonyítsam, már javában készülnek azok a játékok, amiktől Masni boldog lesz. Mutatom, milyen kreatív, filléres DIY-időmulattatókat találtam neki. 

10_45.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

"Helló ősz, jó, hogy jössz!" - egy kreatív blogger így várja az őszt

2017. augusztus 21. 12:50

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan "üzenhetünk" az ősznek. 

A nyári, színes, kreatív ötleteket most tegyük félre, következzen egy visszafogott, de mégis kedves ötlet, a Helló ősz, jó, hogy jössz! felirat elkészítése. 

img_2178.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Hangolódjunk az iskolára: ötletek tolltartóra

2017. augusztus 18. 10:58

Emlékszem, amikor első osztályba kellett mennem, rettegtem az iskolától, valami félelmetes helynek gondoltam, ahol majd bántanak. A rettegésemen aztán az lendített túl, hogy édesanyám elkezdett örömmel készülni az iskolára: együtt csomagoltuk be a füzeteimet, sokáig kutattunk a tökéletes iskolatáska után, varrt nekem tornazsákot, belehímezte a nevemet, kaptam uzsonnás dobozt, új ceruzákat, narancssárga ceruzafaragtó, és még tolltartót is készített nekem, amire évekig nagyon büszke voltam, hiszen senki másnak nem volt olyan. Mivel a nyakunkon az iskolakezdés, hoztam pár ötletet, hátha most is lesz olyan kisiskolás, akinek sok erőt ad egy különleges tolltartó. 

5_47.jpg

Tovább
Szólj hozzá!